
-Cum ar fi să-ți îmbunătățești imunitatea cu doar o cană de ceai? Și să ai la îndemână un ajutor rapid pentru ameliorarea simptomelor răcelii? Ori să-ți alini durerile? Dar dacă ți-am spune că aceste beneficii nu vin doar de la o singură plantă - ci de la două?
Pentru că mama natură ne-a dat numeroase minuni, iar rolul nostru este să le protejăm și să le potențăm beneficiile, iată că vrem să vă vorbim acum despre două vedete în lumea plantelor benefice pentru sănătate: ghimbirul și echinacea.
Iar cele două fac o echipă bună împreună.
Ghimbirul, cu proprietățile sale antiinflamatorii, este un atacant puternic care marchează goluri împotriva durerilor și inflamației, în timp ce echinacea, grație proprietăților sale imunomodulatoare, este un apărător fidel care întărește sistemul imunitar. Consumate împreună, aceste plante medicinale te vor ajuta să câștigi meci după meci în lupta împotriva bolilor.
GHIMBIR - BENEFICII PENTRU SĂNĂTATEGhimbirul nu doar că are un gust delicios, dar are și un efect antiinflamator, grație compușilor pe care îi conține, printre care se numără gingerolul și shogaolul. Astfel că poate fi utilizat pentru a trata durerile de cap, cele menstruale, durerile articulare și cele musculare.
S-a constatat de asemenea că ajută la reducerea răului de mișcare, diminuează senzațiile de greață din timpul sarcinii și poate fi un aliat de nădejde pentru recuperarea postoperatorie.
Consumul de ghimbir poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu diabet de tip 2, dar poate stimula și secreția de sucuri digestive și poate ameliora simptomele de indigestie.
Compușii din ghimbir pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale, ceea ce poate reduce riscul de boli cardiovasculare.
La fel de important,
ceaiul de ghimbir poate fi consumat în sezonul rece nu doar pentru gustul său deosebit, ci și pentru că îți ajută corpul să se lupte cu răceala și gripa. Îți ameliorează simptome precum durerea de cap, febra, congestia nazală și tusea, astfel te simți mai bine în câteva minute.
Ghimbirul mai conține vitamine (B6 și C), dar și minerale, cum ar fi magneziu, potasiu, și zinc. Este bogat în compusi fenolici, carotenoizi, flavonoizi, aminoacizi, uleiuri esențiale, precum și compuși cu activitate antioxidantă, care protejează celulele și reduce riscul de apariție al cancerului.
În varianta
pudră, ghimbirul este cel mai des consumat sub formă de ceai, căruia i se adaugă puțină lămâie. Însă, poate fi adăugat în diverse sosuri sau marinade, pentru un gust înțepător, picant. În perioada sărbătorilor de iarnă, pudra de ghimbir este nelipsită din compoziția pentru turtă dulce, dar poate fi folosită și pentru a face alte deserturi asemănătoare.
ECHINACEA - BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE Echinacea este una dintre superplante cu numeroase beneficii pentru sănătate. Ea conține numeroși compuși care sunt, de fapt, puternici stimulatori ai imunității și pot avea o valoare terapeutică semnificativă. Câțiva dintre aceștia sunt uleiurile esențiale, flavonoidele și vitamina C.
Printre beneficiile posibile pentru sănătate ale echinaceei se numără:
- - Întărirea sistemului imunitar, prin stimularea producției de globule albe din sânge, care ajută la combaterea infecțiilor.
- - Poate ajuta la reducerea duratei și a severității simptomelor de răceală și gripă, cum ar fi durerea de gât, congestia nazală și tusea.
- - Are efect antiinflamator.
- - Poate proteja pielea de efectele negative ale radiațiilor solare și a îmbătrânirii premature a pielii.
- - Folosită topic, poate ajuta la ameliorarea simptomelor de eczemă, cum ar fi mâncărimea și iritația.
Echinacea BIO poate fi rapid transformată într-o cană cu ceai cald și delicat la gust, dar dur cu afecțiunile respiratorii și cu diversele bacterii care încearcă să-ți slăbească sistemul imunitar. Dacă dorești, poți adăuga o linguriță de miere și gata! Ai parte de un aliat de nădejde!
Iar ca la fiecare supliment natural, ar fi utilă și o discuție cu medicul tău - mai ales dacă urmezi un tratament.