Condimentele au puterea de a aduce oamenii împreună

 • Condimentele au puterea de a aduce oamenii împreună Condimentele sunt într-adevăr supereroii bucătăriei. Ele dau savoare, consistență și farmec oricărui fel de mâncare, transformând fadul în îndrăzneț și plictisitorul în grozav. Dar știai că mirodeniile și condimentele au, de asemenea, puterea de a aduce oamenii împreună?

  Este cât se poate de adevărat! Imaginează-ți următorul scenariu: ești la o cină cu prietenii, adunați în jurul mesei, discutând și râzând. Mâncarea sosește și luați cu toții o îmbucătură în același timp. Dintr-o dată, se așterne liniștea în încăpere, pentru că toată lumea savurează explozia de arome pe care o simte în gură. Apoi, discuția se reaprinde și începeți cu toții să vorbiți despre condimentele din mâncare și despre cum acestea sunt adevăratele vedete ale spectacolului culinar care se desfășoară pe masa voastră.

  Aceasta este magia condimentelor. Ele au darul de a aduce oamenii împreună, de a crea clipe de bucurie și amintiri neprețuite. Și sunt puține condimente mai versatile și mai iubite de toată lumea decât oregano, sarea, piperul, cimbrul, rozmarinul, salvia și turmericul. Dar să le luăm pe rând.

  Oregano, cu gustul său pătrunzător și ușor amar, este adaosul perfect pentru orice fel de mâncare de inspirație mediteraneană. Este excelent în sosurile de roșii, pus pe legume la cuptor sau chiar pe pizza (serios, trebuie să încerci această combinație!).

  Fără îndoială, sarea este un must-have în orice bucătărie. Mai ales sarea de mare. Ea potențează aromele naturale ale oricărui preparat pe care este presărată - ba chiar poate scoate în evidență și dulceața din deserturi.

  Piperul, în toate formele sale (negru, alb, roșu, verde sau Sichuan), impregnează o notă picantă și aromată oricărui fel de mâncare. Este excelent în aproape toate rețetele, de la supe și tocănițe până la omletă și fripturi.

  Cimbrul, cu aroma sa delicată și florală, este un adaos grozav la legume coapte, supe și chiar la cocktailuri. Da, ai citit bine: cocktailuri! Un strop de sirop de cimbru îți poate duce băutura preferată la nivelul următor. Mai ales dacă e non-alcoolică!

  Rozmarinul, cu aroma sa lemnoasă și parfumată, reprezintă un ingredient de bază pentru felurite mâncăruri. Este ideal de presărat pe fripturi, în supe și tocănițe - merge folosit chiar și pentru deserturi. Gândește-te numai la delicioasele fursecuri cu rozmarin...

  Salvia, cu aroma sa pământie, ușor dulceagă, este perfectă în mâncăruri consistente, cum ar fi tocănițele și fripturile la cuptor. Este, de asemenea, excelentă în sosurile cu unt pentru preparatele din paste.

  Ultimul - dar nu cel din urmă - este turmericul. Cu o culoare aprinsă și un gust ușor amărui, acesta este un condiment esențial în bucătăria indiană, ce poate adăuga o tentă iute, picantă oricărui fel de mâncare.

  Deci, iată-i - supereroii condimentelor care pot aduce oamenii împreună și pot face rețetele tale să devină un bun subiect de conversație și de creat amintiri plăcute. 

  Iar data viitoare când vei mai găti pentru familie sau prieteni, nu-ți fie teamă să experimentezi cu o gamă cât mai largă de condimente. Căci, nu-i așa, mâncarea este mai savuroasă atunci când o condimentăm - la fel ca viața!

  Iar ca să te asiguri că folosești numai ingrediente de calitate, aruncă o privire în magazinul nostru online! Promitem că nu te vom dezamăgi!

Categorii

Transport gratuit in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 150 lei. Transport gratuit in provincie* pentru comenzi mai mari de 300 lei.
* in aria de acoperire a Fan Courier

Blog