Lintea - acid folic natural

  • Lintea - acid folic natural Lintea, un membru mic, dar un nutritiv puternic din familia leguminoaselor, este o sursa foarte buna de fibre care scad colesterolul. Nu numai ca acesta contribuie la scaderea colesterolului, ci ajuta si la gestionarea tulburarilor de glucoza, deoarece continutul ridicat de fibre previne cresterea rapida a nivelului zaharului din sange dupa o masa. Lintea ofera, de asemenea, o cantitate excelenta de sapte minerale importante si proteine, aproape toate fara grasimi. O ceasca de linte are 23 de calorii.

    In comparatie cu alte tipuri de fasole uscata, lintea este relativ rapid si usor de preparat. Aceasta absoarbe cu usurinta o varietate de arome minunate de la alte alimente si condimente, avand o valoare nutritiva ridicata si este disponibila pe tot parcursul anului.

    Lintea creste in pastai care contin una sau doua seminte ca niste discuri rotunde, ovale sau in forma de inima si sunt adesea mai mici decat varful unei radiere de creion.

     Stiati ca, fiind combinata cu cereale integrale, lintea ofera proteine de aceeasi calitate ca si carnea? O jumatate de ceasca de linte uscata asigura aproximativ 26 de grame de proteine, iar 100 de grame de linte asigura 80% din fibrele necesare intr-o zi. Consumul ridicat de fibre este asociat cu nivelul scazut de colesterol din sange, protectia impotriva dezvoltarii cancerului de colon si a diabetului de tip 2. 100 de grame de linte au o cantitate mai mare de potasiu decat o banana mare.

    Dintre toate alimentele, lintea contine cel mai mare procent de acid folic. Un tip de vitamina B, acidul folic, contribuie la formarea celulelor rosii si la functiile adecvate ale nervilor. Acidul folic este deosebit de important pentru femeile aflate la varsta fertila, deoarece este necesar pentru a sustine cresterea volumului sangelui matern.

    Daca nu stii cum ai putea sa folosesti lintea in bucatarie, incearca sa o adaugi in orice supa sau tocana; inlocuiti fasolea din orice reteta cu lintea sau jumatate din cantitatea de carne din sosul pentru paste bolognesse/lasagna.