Cafeaua - energie vie

  • Cafeaua - energie vie Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi din lume, este usor acida si poate avea un efect stimulativ asupra oamenilor, din cauza continutului de cafeina. Studiile clinice indica faptul ca un consum moderat de cafea este benign sau usor benign la adultii sanatosi, cercetand in continuare daca un consum pe termen lung inhiba declinul cognitiv in timpul imbatranirii sau scade riscul unor forme de cancer.

    Plina de antioxidanti si substante nutritive benefice care pot imbunatati sanatatea, cafeaua reuseste sa creasca nivelul energiei datorita continutului de cafeina, care este, de fapt, cea mai frecvent consumata substanta psihoactiva din lume. Dupa ce este bauta cafeaua, cafeina este absorbita in sange, de acolo deplasandu-se in creier. In creier, cafeina blocheaza un neurotransmitator inhibitor, una dintre moleculele ce produc senzatia de somn – adenozina. Cand se intampla acest lucru, cantitatea de alti neurotransmitatori, precum norepinefrina si dopamine, creste, fapt ce poate genera pe termen lung beneficii in evitarea unor afectiuni precum Alzheimerul, Parkinsonul si unele forme de cancer.     

    Stiati ca in orice supliment comercial de ardere a grasimilor se gaseste cafeina? Mai multe studii arata cum cafeina poate creste rata metabolica cu 3-11%. Alte studii demonstreaza ca poate creste in mod specific arderea grasimilor cu pana la 10% la persoanele obeze si cu 29% la cei slabi.

    Cafeina stimuleaza sistemul nervos, imbunatateste performanta fizica cu 11-12%, de aceea e indicat sa beti o ceasca de cafea cu o jumatatea de ora inainte de a incepe antrenamentul.
     Ficatul este un organ uimitor care realizeaza sute de functii importante in organism. Se pare ca ciroza poate fi evitata utilizand cafea. Persoanele care beau 4 sau mai multe cesti de cafea pe zi au un risc de pana la 80% mai mic.

    Intr-un studiu publicat la Harvard in 2011, femeile care au baut 4 sau mai multe cesti de cafea pe zi au avut un risc de 20% mai mic de a deveni deprimate.

    Incearca si tu, cafeaua noastra organica pentru dimineti cu soare si briza marii grecesti!

    P.S: Modul in care este prajita cafeaua este foarte important pentru obtinerea unei cafele de calitate. “Cand prajesti, elimini umezeala si caramelizezi unele dintre zaharurile mostenite de bobul de cafea”, explica Jesse Kahn.

    Sursa foto: www.chowstatic.com