Ciocolata simpla de casa

  • Ciocolata simpla de casa Este prima data cred cand incerc sa fac acasa bomboane de ciocolata. Si asta doar pentru simplu motiv ca nu imi place ciocolata. Serios! As putea manca oricand un ecler cu frisca sau o pavlova, dar la ciocolata pot de cele mai multe ori sa spun nu, multumesc, chiar daca sunt in faza luteala si m-au napadit poftele. Dar, pentru ca viata e o veselie, iata ca Mina adora ciocolata si ma vad nevoita sa testez tot felul de retete pentru a ii oferi variante sanatoase facute in casa.

    Reteta asta este cred cea mai simpla din tot universul! Ai nevoie de ingrediente de calitate, forme dragalase din silicon sau doar o hartie de copt si creativitate. In baza de ciocolata topita poti adauga orice iti trece prin cap, iar motivul acestei postari este ca mie mi-a trecut prin cap o chestie absolut fantastica. Am umplut pralinele cu otet balsamic crema si mi se pare cea mai tare combinatie pe care am facut-o in bucatarie pentru ca...ei da, mi-au placut bomboanele si chiar am mancat ciocolata cu drag. Motiv pentru care, iata, au mai ramas cu greu doar 5 bombonele pentru pozat.

    Va provoc sa incercati aceasta combinatie si sa imi spuneti parerea voastra!
     
    Ciocolata simpla de casa - Bomboane de ciocolata vegan, fara gluten, fara zahar
     

    Bomboane de ciocolata (vegan, fara gluten, fara zahar)


    Ingrediente

    masa de cacao BIO
    unt de cacao
    indulcitor – am folosit putin zahar de cocos pentru ca masa de cacao e amaruie, dar iti recomand extract de stevie (pudra) sau Xilitol. Daca pui siropuri sau miere vor modifica textura si e posibil sa nu se mai intareasca perfect ciocolata
    arome – am folosit crema balsamica cu portocale de la Mediteranea Gourmet, un produs natural obtinut prin condensarea mustului de struguri albi, portocale si otet (o nebunie!). Puteti adauga migdale tocate, goji, stafide, fulgi de chilli, piper rosu, cardamon macinat, fulgi de spirulina, sau capsule de Huminiqum pentru a crea o ciocolata cu minerale ce poate fi folosita ca supliment pentru copii.

    Metoda de preparare

    Foloseste cantitati egale de unt si masa de cacao, in functie de cata ciocolata vrei sa faci, O bomboana in formele mele de silicon are cam 7-8 grame, deci din 250g de ciocolata iti ies peste 30 de bomboane.

    Pune un vas de inox sau sticla peste o oala cu apa care fierbe usor si incalzeste la bain-marie masa de cacao impreuna cu untul de cacao pana se topesc si se amesteca. Incorporeaza cu grija, cu o spatula de silicon, indulcitorul. Atentie! Toate ingredientele folosite trebuie sa aiba aceeasi temperatura, altfel untul de cacao se taie. Toarna ciocolata in formele de silicon si adauga arome, pe rand, in fiecare bomboana, Eu am adaugat cate 3 picaturi de crema balsamica si am amestecat usor cu o scobitoare in fiecare forma. Tine la frigider acoperit cu folie pana se intareste. Consuma cu masura : )

    Daca nu ai forme, poti turna ciocolata topita intr-o tava peste hartie de copt si o lasi sa se intareasca dupa care o tai sau o rupi in bucati cat de uniforme.
     
    Ciocolata simpla de casa - Bomboane de ciocolata vegan, fara gluten, fara zahar

    Pont! Prepara aceste bombonele drept cadou de Craciun pentru cei dragi. Le poti ambala in borcane dragalase sau cutii de tabla colorate din cele care se vand la magazinele de ceai alaturi de felii de portocala deshidratate, fundite colorate si zahar candel. Efect wow garantat!

    sursa: foodfairy.ro