Cea mai mare greșeală pe care o faci când cumperi ulei de măsline

 • Cea mai mare greșeală pe care o faci când cumperi ulei de măsline Dacă și tu ești ca noi și nu-ți lipsește uleiul de măsline din bucătărie, atunci te felicităm pentru alegerea făcută: nu doar că dă savoare mâncării, ci este și unul dintre cele mai sănătoase alimente.
   
  Însă e posibil să faci o greșeală fără să-ți dai seama. Joseph Profaci, directorul executiv al Asociației Nord-Americane a Uleiului de Măsline, ne recomandă să cumpărăm o sticlă care să ne ajungă pentru maximum trei luni.
  Asta pentru că își pierde din proprietăți dacă stă mai mult de-atât după ce-o deschizi.
   
  Odată ce aerul intră în sticlă, începe procesul de oxidare, care are loc treptat.
   
  Micronutrienții din uleiul de măsline - anume vitaminele și antioxidanții - sunt buni pentru sănătatea noastră, dar sunt și responsabili pentru gustul și aroma specifică, care îmbunătățește fiecare fel de mâncare.
   
  Doar că odată ce deschizi sticla, începe procesul de oxidare, iar aceste substanțe utile pentru organismul nostru se împuținează incet-încet. Nu ne înțelegeți greșit: asta nu înseamnă că se „strică” sau că nu mai poate fi folosit la gătit, ci doar că micronutrienții vor fi mai puțini.
   
  Așa că cel mai bine este să folosești uleiul de măsline în decurs de trei luni de când îl cumperi de la magazin, ca să te bucuri la maximum de beneficiile pentru sănătate, de gustul bogat și de aroma intensă.
   
  Cum alegi dimensiunea sticlei în funcție de cât de des gătești cu ulei de măsline
   
  • Foarte rar: În cazul în care folosești uleiul de măsline doar ca să pui doi stropi peste o salată, din când în când, atunci îți va ajunge o sticluță de 250 de mililitri (ml). Iar dacă ești pasionat/ă de bucătăria mediteraneană, poți încerca un mix de ulei de măsline și oregano.
   Papilele tale gustative vor face imediat o călătorie în Grecia.
    
  • Rar: Nu ai înlocuit de tot uleiul de floarea-soarelui cu cel de măsline, dar îți place gustul pe care îl potențează în anumite mâncăruri sau combinații? Atunci ar fi cazul să te orientezi către o sticlă de 500 de ml. Iar dacă vrei să te răsfeți cu adevărat și să ai parte de o explozie de arome, atunci poți încerca combinația de ulei de măsline cu trufe. Te-ai putea îndrăgosti pe loc de această aromă unică.
    
  • Des: În cazul în care îți place să gătești și folosești uleiul de măsline aproape la orice, atunci cu siguranță ai nevoie de o sticlă mai mare. Cu 750 de ml îți poți face de cap în bucătărie - chiar și la prăjit. Însă în cazul în care de obicei te răsfeți mai mult, atunci o sticlă de un litru îți va fi mai mult decât suficient.
    
  • Foarte des: Dacă obișnuiești să gătești mult și des sau dacă ai o familie numeroasă căreia vrei să-i oferi tot timpul mâncăruri delicioase și sănătoase, atunci opțiunea pentru tine este recipient de 5 litri de ulei de măsline.
   
  Orice obiceiuri ai avea în bucătărie, îți garantăm că în magazinul nostru vei găsi un sortiment de ulei de măsline care să ți se potrivească.