Ton alb în suc propriu - ce face acest produs special?

 • Ton alb în suc propriu - ce face acest produs special? În general, când ne gândim la un ton bun, este posibil să ne imaginăm varianta la conservă, poate chiar cea în ulei. Dar Mediteranea Gourmet s-a gândit la sănătatea ta odată cu varianta de ton alb în suc propriu din Marea Egee, direct la borcan. Astfel, produsul nostru își păstrează textura, nu se simte nicidecum înghesuit într-un spațiu restrâns și, cel mai important, nu conține conservanți, fiind doar sterilizat manual de Kalogiannh Efmorfia & CO, Grecia.

  De ce este bun tonul?

  Aici sunt multe lucruri de spus, pentru că bătrânul și înțeleptul ton are cam de toate. Să le luăm pe rând:
  1.    O sursă importantă de aminoacizi: indiferent de specia de ton, echilibrul aminoacizilor este același și, de asemenea, este foarte ridicat, ajungând astfel să aibă o valoare biologică extraordinară pentru organism.
  2.  Este bogat în proteine precum seleniu și vitamina B12: aceste proteine ajută la regenerarea și repararea țesuturilor, la producerea enzimelor și la formarea masei musculare. De asemenea, tot acestea reprezintă o importantă sursă de energie pentru organismele care nu primesc suficienți carbohidrați.
  3.  O sursă excelentă de acizi grași omega 3: nivelurile crescute de astfel de acizi conținute de ton pot reduce nivelul de acizi grași omega 6 și colesterolul LDL, care se acumulează în arterele inimii. Studiile au demonstrat că omega-3 este asociat cu rate reduse de boli cardiovasculare, inclusiv atacuri de cord.
  4.   Previne problemele legate de vedere: același conținut de omega 3 din ton pare să aibă un efect pozitiv asupra sănătății ochilor. Într-un studiu făcut cu 40,000 de femei, cele care au mâncat mai multe porții de ton pe săptămână au avut un risc cu 68% mai mic de a dezvolta Sindromul Ochilor Uscați.
  5.  Reduce riscul cancerului: tot despre aceeași acizi grași să spune că pot reduce creșterea celulelor tumorale și a inflamației corpului.
  6.    Ajută la pierderea în greutate: tonul este o carne fără prea multe grăsimi. Conține un nivel ridicat de proteine, dar scăzut în calorii. Într-un studiu, adolescenții care au mâncat în mod regulat carne de ton timp de câteva săptămâni au pierdut o medie de două kilograme față de grupul de control care nu a mâncat pește.
  7.   Tonul este una dintre cele mai bune surse de vitamina D: o cantitate de aproximativ 85 de grame de ton conține aproape 50% din necesarul zilnic. Vitamina D ajută la sănătatea oaselor, consolidează sistemul imunitar împotriva bolilor și asigură creșterea optimă la copii.

  Ce face acest produs special?

  Cum am mai spus, tonul alb în suc propriu este un produs complet lipsit de conservanți, fiind doar sterilizat. Faptul că este ținut la borcan ajută la conservarea savorii și prospețimii gustului. În plus, există nenumărate moduri de a încorpora tonul într-o dietă sănătoasă. Poți combina tonul cu roșii, salată verde, fasole verde fiartă și cartofi fierți feliați pentru o salată clasică. Se poate face chiar și o salată delicioasă de paste reci cu roșii, țelină, fasole roșie și măsline negre.

  Totul ține de imaginație. Când ai în față un produs de calitate superioară, care nu a pierdut nimic din nutrienții, suculența și prospețimea sa, consumul poate varia în funcție de gustul fiecăruia. Fie că simți nevoia unei gustări echilibrate, dar fără nimic complicat care să necesite un timp alocat pentru pregătire, fie în cadrul unor antreuri mai rafinate, care necesită mai multă muncă, această versiune de ton satisface toate paletele de gusturi!