Mierea de iarbă neagră BIO - ingredientul secret pentru momentele tale de răsfăț

 • Mierea de iarbă neagră BIO - ingredientul secret pentru momentele tale de răsfăț Mierea de iarbă neagră BIO este perfectă pentru cei care vor mai mult decât un simplu îndulcitor natural. Are un gust special și calități deosebite, fiind eficientă în tratarea anumitor afecțiuni. Este cunoscută încă din Antichitate, când era folosită ca medicament la curțile faraonilor egipteni.

  Iată câteva informații esențiale despre mierea de iarbă neagră BIO care te-ar putea convinge că este un ingredient „secret” ideal pentru momentele tale de răsfăț.

  Mierea de iarbă neagră: De unde provine?

  Această miere provine de la albinele care se hrănesc cu polenul plantei cunoscute sub numele de „iarbă neagră” (denumirea științifică e Calluna vulgaris). Este o specie de iarbă decorativă din familia Ericaceae, iar în Ardeal i se mai spune și „negruș”. Este perenă, are aspect de mușchi și crește de regulă în pășunile montane, pe terenuri silicioase, la cote între 1.200 și 1.500 de metri. La noi este întâlnită cu precădere în Munții Apuseni, unde face niște flori albastre.

  De ce mierea de iarbă neagră este un produs premium?

  Mierea de iarbă neagră BIO este considerată a fi un produs premium - dar care își merită toți banii. Principalele motive au legătură cu:
   
  1. Este mai greu de obținut decât mierea obișnuită

  Mierea de iarbă neagră are o consistență gelatinoasă, care îi este dată de fenomenul fizic numit tixotropie, cauzat de proteinele coloidale din compoziția sa. Astfel, în repaus este vâscoasă și nu curge - iar pentru a deveni fluidă trebuie doar să o amesteci cu spatula. Această proprietate deosebită determină, de asemenea, și nevoia de unelte speciale pentru a o extrage din faguri. 

  În plus, pentru a o obține, apicultorul trebuie să aibă stupii în regiunile montane unde crește această plantă, la înălțimile respective. Prin urmare, aria geografică este destul de restrânsă. Nu în ultimul rând, din cauza folosirii unor procedee destul de complicate, ies cantități mai mici.
   
  1. Este inconfundabilă

  Mierea de iarbă neagră are câteva proprietăți care o fac să fie inconfundabilă. În primul rând, are o aromă foarte intensă. Are culoarea chihlimbarului și un gust dulce-amărui, comparativ cu cel al caramelului, care se intensifică în timp. Pur și simplu n-ai cum să n-o recunoști.

  Ce proprietăți are mierea de iarbă neagră?
   
  Cercetătorii Facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii din cadrul USAMV din Cluj-Napoca au confirmat faptul că mierea de iarbă neagră are proprietăți antibacteriene.

  De asemenea, are un pH cuprins între 4 și 4,6, ceea ce înseamnă că are o aciditate medie. Are o cantitate de apă mult mai ridicată comparativ cu alte tipuri de miere (22-23%) și are un conținut foarte bogat în minerale, mai ales în potasiu. Mai conține zeci de nutrienți naturali, vitamine, enzime și aminoacizi.

  Tocmai de aceea poate ajuta în tratarea unor diverse afecțiuni precum:
   
  • anemie;
  • afecțiunile sistemului nervos;
  • afectiunile rinichilor;
  • reumatism;
  • gută;
  • infecții intestinale;
  • este un puternic antiseptic al căilor urinare;
  • are proprietăți antioxidante.

  Te-am convins să încerci mierea de iarbă neagră BIO? Află de AICI mai multe despre cum poți s-o comanzi de pe site! Și nu uita: produsul a fost premiat cu medalii de aur și argint la competiții internaționale!