Unt de corp cu rodie si acid hialuronic - rețeta antică a tinereții

 • Unt de corp cu rodie si acid hialuronic - rețeta antică a tinereții Pentru că ne dorim să primești tot ce este mai bun atunci când vine vorba de sănătatea ta, Mediteranea Gourmet îți prezintă un produs ce combină două ingrediente minune, și anume untul de corp cu rodie și acid hialuronic.

  Grecia s-a numărat printre primele țări care și-au câștigat reputația în noul domeniu al produselor cosmetice naturale. Flora sa a furnizat toate ingredientele necesare industriei pentru a crea produse cosmetice sigure, cu concentrații mari de extracte din plante, extrem de eficiente împotriva unei multitudini de probleme legate de îmbătrânirea pielii. 

  Abia recent, preocuparea în creștere pentru anumite substanțe chimice din produsele cosmetice a început să facă industria cosmetică să își regândească abordarea. Chimiștii de pionierat s-au întors la învățăturile lui Hippocrates și Dioscorides și chiar au cercetat înțelepciunea populară, ajungând la concluzia că natura continuă să dețină răspunsurile la căutarea veche a umanității pentru frumusețe și sănătate.

  Ce face acest produs special

  Artrita este o problemă comună în țările occidentale. Există mai multe tipuri, dar cele mai multe implică o formă de inflamație în articulații. Deoarece compușii din rodie au efecte antiinflamatorii, aceasta poate ajuta la tratarea artritei. Astfel, studiile de laborator sugerează că extractul de rodie poate bloca enzime care sunt cunoscute prin faptul că duc la deteriorarea articulațiilor în cazul persoanelor care suferă de osteoartrită.

  Ca ingredient în produsele cosmetice, rodia are trei beneficii principale:
   
  • Scăderea inflamațiilor: reducerea daunelor radicalilor liberi care duc la scăderea inflamație pielii. Antioxidanții prezenți în rodie reduc simptomele anumitor afecțiuni inflamatorii, cum ar fi acneea și eczema.
  • Beneficii antimicrobiene: rodia conține antimicrobiene naturale, datorită vitaminei C pe care o conține, care pot ajuta la combaterea bacteriilor și ciupercilor de pe suprafața pielii.
  • Protecție împotriva razelor UV: antioxidanții din rodie ajută și la protecția naturală împotriva razelor ultraviolete (UV).

  Mai mult, produsele cosmetice pe bază de acid hialuronic, cum este și acesta, pot ajuta pielea să arate sănătos și fie mai fină. Aproximativ jumătate din acidul hialuronic din corpul tău este prezent în piele, caz în care se leagă de apă pentru a ajuta la menținerea umezelii. Iar atunci când sunt aplicate pe suprafața pielii, produsele cu acid hialuronic pot reduce ridurile, roșeața și dermatita.

  Când bariera lipidelor este îmbunătățită și protejată în continuare de acid hialuronic, pielea devine mai rezistentă la efectele îmbătrânirii și ale poluanților prezenți în mediu. Când nu se luptă cu aceste toxine, pielea rămâne mai puțin ridată, mai strălucitoare și mai elastică.

  Mai mult, acidul hialuronic se află și în articulații, în zona cartilajelor, unde ajută la păstrarea spațiul dintre oase bine lubrifiat. Când articulațiile sunt lubrifiate, durerile ce pot fi provocate de fricțiunea dintre oase, dispar complet, facilitând o mișcare fluidă a acestora. 

  Dacă te-am convins și vrei să vezi întreaga gama de produse cosmetice aduse de noi din Grecia mereu plină de lucruri fascinante, poți accesa toate produsele din această categorie aici.