Smochine uscate BIO

 • Smochine uscate BIO Smochine uscate BIO - Un strop de savoare pentru toate gusturile. O sursă bogată de fibre, vitamine și minerale, smochinele sunt apreciate de mii de ani de oameni atât pentru gustul lor savuros cât și pentru potențialele efecte benefice pentru organism.

  Smochinele au un gust unic (dulce, plăcut și nu foarte pregnant), la care se adaugă textura gumoasă și semințele puțin crocante, astfel că ai parte de o explozie de arome și senzații atunci când le deguști. 

  În stare proaspătă, sunt fragile și perisabile. Așa că adesea smochinele sunt uscate pentru a putea putea fi păstrate mai bine, devenind astfel niște delicatese de care te poți bucura tot anul, nu doar în perioada în care sunt culese.

  Există numeroase varietăți de smochine, de forme și culori diferite. Însă toate au o trăsătură comună: ostiola - adică orificiul din partea de sus, care ajută la dezvoltarea acestui fruct. 

  Mai mult, dulceața lor naturală le face să fie perfecte pentru folosirea ca îndulcitor, înlocuind astfel zahărul rafinat.

  Smochinul este una dintre cele mai vechi specii de copaci de pe Pământ, fiind menționat în multe documente antice, precum și în Biblie. Crește natural în Orientul Mijlociu și în bazinul mediteranean, iar grecii apreciau atât de mult acest copac și fructele sale încât au dat legi care interziceau exportul lor.

  Smochinele - nutrienți și beneficii pentru organism

  Smochinele sunt bogate în zaharuri naturale, minerale și fibre solubile. Printre altele, conțin potasiu, calciu, magneziu, fier și cupru, fiind de asemenea surse bune de antioxidanți precum vitaminele A și K, contribuind la îmbunătățirea sănătății și întărind organismul.

  Adesea smochinele sunt recomandate pentru a hrăni și îmbunătăți flora intestinală. Consumate în cantități mari, pot acționa ca un laxativ, în condițiile în care conțin o cantitate mare de fibre.

  Mulți dintre noi consumăm prea mult sodiu (din săruri), care se găsește în cantități mari în alimentele procesate și în mâncărurile de la fast-food. Doar că un consum excesiv de sodiu poate duce la deficit de potasiu. Iar un dezechilibru între aceste două minerale poate duce la hipertensiune. O dietă bogată în legume și fructe - inclusiv smochine - crește în mod natural aportul de potasiu, ținând astfel sub control tensiunea arterială.

  De asemenea, grație aportului ridicat de fibre, smochinele sunt utile pentru cei care vor să-și țină sub control greutatea. Asta pentru că dă rapid senzația de sațietate. 

  În plus, smochinele conțin și probiotice, care ajută flora intestinală, îmbunătățind digestia și imunitatea. Nu în ultimul rând, calciul din aceste fructe ajută la întărirea sistemului osos.

  Smochinele - beneficii pentru piele

  Smochinele nu sunt doar niște fructe gustoase, benefice pentru organism. Ele pot fi de folos și pentru îmbunătățirea aspectului exterior: unele studii arată că ar avea și unele beneficii pentru piele, în special pentru cei care au dermatită alergică. 

  Ba chiar extractul din smochine uscate s-a dovedit a fi mai eficient decât tratamentul standard, potrivit unui studiu realizat pe 45 de copii cu această afecțiune.

  În plus, antioxidanții din smochine au un impact benefic asupra tenului - împiedică descompunerea colagenului și îmbunătățesc aspectul ridurilor.

  Cum poți include smochinele uscate BIO în dieta ta?

  Smochinele uscate BIO pot fi ușor incluse în orice dietă. Pot fi consumate ca atare, atunci când ai poftă de ceva dulce, sau pot fi puse în salate, în prăjiturile cu brânză ori în compoturi.