Brânză Manouri la grătar în ulei de măsline

 • Brânză Manouri la grătar în ulei de măsline Brânză Manouri la grătar în ulei de măsline - un deliciu inedit

  Uneori numită manoypi, brânza Manouri la grătar în ulei de măsline este un produs proaspăt semi-moale, foarte alb, făcută din zer de lapte de oaie sau de capră. Similară cu brânza feta, dar mai cremoasă, cu un gust oarecum lăptos, dar, în același timp, puțin citric.

  Textura brânzei Manouri o face ideală pentru salate, paste sau poți pur și simplu să adaugi felii de roșii, oregano, ceapă sau ardei pentru un aperitiv proaspăt. Grecii mănâncă manouri ca desert cu miere și smochine vara, cu struguri și nuci în toamnă sau, pur și simplu, stropită cu zahăr și scorțișoară. Se combină bine cu alte brânzeturi, iar, în afara bucătăriei grecești, manouri poate înlocui crema de brânză pentru un cheesecake absolut delicios.

  Beneficiile acestui produs

  Este o sursă excelentă de Vitamina A și de Calciu. După cum știm, vitamina A joacă un rol vital în menținerea sănătății organismului. Este, de asemenea, implicată în producția celulelor albe din sânge, care ajuta la combaterea bacteriilor și altor agenți patogeni din fluxul sangvin. O deficiență de vitamina A poate crește riscul de infecții și duce la întârzierea recuperării atunci când te îmbolnăvești.

  Aproximativ 99% din calciul din corpul uman se află în oase și dinți. Calciul este esențial pentru dezvoltarea, creșterea și întreținerea oaselor. După ce o persoană se oprește din creștere, calciul continuă să ajute la menținerea oaselor și la încetinirea pierderii densității osoase, care este o parte naturală a procesului de îmbătrânire.

  În plus, rolul calciului în cadrul sistemului muscular include menținerea sănătății musculaturii cardiace. Tot acesta relaxează mușchiul neted care înconjoară vasele de sânge, iar diferite studii au indicat o posibilă legătură între consumul ridicat de calciu și scăderea tensiunii arteriale. De reținut este faptul că deficitul de calciu ar putea duce la alte probleme de sănătate, de exemplu: în cazul adulților, poate crește riscul de a dezvolta osteoporoză sau oase fragile și poroase care se fracturează ușor.

  De ce este acest produs special

  Manouri nu are un miros puternic, tot ce simți este o aromă delicată de unt și doar mirosul de lanolină care se găsește în brânza produsă din lapte de oaie. Textura sa umedă, delicată este caracteristica ei cea mai importantă. Deși este foarte similară cu crema de brânză, aceasta este mult mai fină și deloc gumoasă. Este mai puțin sărată decât feta și mai moale decât ricotta. 

  Pentru că este făcută la grătar și ținută în ulei de măsline, cu puțin piper negru măcinat pe deasupra, se poate servi cu roșii feliate sau o salată de rucola pentru un prânz echilibrat în proteine. De asemenea, se poate presăra peste paste cu dovlecei prăjiți și sos de roșii.

  Toate materiile prime sunt atent selectate pentru a asigura gustul proaspăt și calitatea deosebită a acestui produs. Producătorul Yiam este renumit prin faptul că folosește doar cel mai bun ulei de măsline extravirgin, iar lămâia, ierburile și condimentele folosite provin din Ossa, Grecia, și sunt cultivate în mod ecologic.