Pastă de sfeclă & bergamotă BIO - un dressing pentru toate gusturile

 • Pastă de sfeclă & bergamotă BIO - un dressing pentru toate gusturile Un produs delicios, într-o combinație inedită de la Mediteranea Gourmet, pasta de sfeclă & bergamotă BIO va surprinde pe oricine se încumetă s-o încerce. De ce? Pentru că e un dressing care mai ascunde încă două ingrediente, miere și chilli, astfel încât papilele tale vor descoperi în fiecare secundă ceva diferit. 

  În plus, uleiul extravirgin de măsline Kleolia este obținut în urma unui proces de producție exclusiv manual, prin presare la rece, din măsline de calitate superioară, coapte și atent selecționate – ideal pentru o experiență culinară aparte.

  Beneficiile acestui produs delicios

  Pentru că ambele ingrediente principale vin la pachet cu atât de multe plusuri pentru sănătatea organismului tău, vom discuta despre ele pe rând.

  Sfecla este plină de vitamine esențiale, minerale și compuși din plante, dintre care majoritatea au proprietăți medicinale. Iată câteva dintre efectele pozitive ale consumului regulat de sfeclă:
   
  • Ajută la reglarea tensiunii arteriale – bolile de inima, inclusiv atacurile de cord, insuficiența cardiacă și accidentul vascular cerebral, sunt una dintre principalele cauze ale morții la nivel mondial, iar tensiunea arterială ridicată este unul dintre principalii factori de risc pentru dezvoltarea acestor condiții. Prin urmare, studiile au demonstrat că sfecla poate reduce semnificativ tensiunea arterială cu până la 4-10 mmHg într-un interval de numai câteva ore. 
  • Are efecte antiinflamatorii – inflamația cronică este asociată cu o serie de boli, cum ar fi obezitatea, bolile de inimă, bolile hepatice și cancerul. Sfecla conține pigmenți numiți betaină cu  o serie de proprietăți antiinflamatorii.
  • Îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv – o cantitate de aproximativ o ceașcă de sfeclă roșie conține 3.4 de grame de fibre. Unele studii au demonstrat că acestea sunt legate de un risc redus de boli cronice, inclusiv cancerul de colon, bolile de inimă și diabetul de tip 2.

  Totuși, să nu uităm de bergamotă, un ingredient minune cu multe beneficii, precum:
   
  • Reducerea colesteroluluimai multe studii au arătat că bergamota poate ajuta la reducerea colesterolului total și a colesterolului LDL („rău”). De asemenea, poate ajuta la creșterea colesterolului HDL („bun”) și are potențialul de a fi un supliment eficient în locul medicamentelor care reglează colesterol.
  • Efect antidepresiv – studiile au arătat că bergamota poate ameliora simptomele de depresie la adulții, la persoanele cu cancer terminal și în cazul femeilor care prezintă riscuri ridicate de depresie postpartum.

  De ce este special acest produs
  Pe lângă faptul că este ideal pentru a fi consumat cu orez, legume fierte sau coapte sau ca adaos în alte sosuri sau preparate, mai ai un plus de savoare adăugată de celelalte două ingrediente delicioase: miere și chilli. O combinație de vis pentru cele mai diverse și imaginative mâncăruri și salate care-ți vor trece prin minte de acum încolo. 

  După ce o să te bucuri de acest dressing, sigur vei dori să diversifici din ce în ce mai mult rețetele, încercând și alte produse din gama noastră. Nimic mai simplu, ai nevoie de o secundă pentru un click rapid aici.