Ulei extravirgin de măsline Yanni`s Limited PDO - delicios și extrem de sănătos

 • Ulei extravirgin de măsline Yanni`s Limited PDO - delicios și extrem de sănătos Uleiul extravirgin de măsline Yanni`s Limited PDO este produs în cantități limitate și doar din măsline verzi necoapte, ce aparțin varietății „Chondroelia” din Halkidiki, prin respectarea celor mai înalte standarde. 

  Recoltarea începe pe data de 20 septembrie și se realizează exclusiv manual, pentru a evita deteriorarea fructelor, care duce la oxidarea producției de ulei de măsline sau la imposibilitatea de a le transforma în ulei comestibil. Apoi, măslinele sunt sortate cu atenție, iar la doar câteva ore după ce sunt culese, sunt transferate în presa de ulei pentru a păstra prospețimea și savoarea intacte.

  Beneficii

  Inflamația cronică este unul printre principalii factori de risc în cazul mai multor boli, inclusiv boli de inimă, cancer, sindrom metabolic, diabet zaharat și artrită. Despre acidul oleic, cel mai proeminent acid gras din uleiul de măsline, s-au scris nenumărate studii care afirmă că reduce inflamațiile, mai ales în cazul proteinei reactive C.

  Totuși, principalele efecte antiinflamatorii ale uleiului par să se datoreze antioxidanților săi, în special oleocantal-ului, care s-a dovedit că funcționează ca ibuprofenul. Cercetătorii estimează că oleocantal-ul prezent în doar 50 ml (aproximativ 3,4 linguri) de ulei de măsline extravirgin are efecte similare de ameliorare a durerii cu cele ale ibuprofenului.

  Studiile privind dieta mediteraneană arată că poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă. Într-un studiu major, uleiul de măsline extravirgin a redus incidența atacurile de cord, accidente vasculare cerebrale și a morții cu 30%. Astfel, uleiul de măsline extravirgin ajută organismul să se protejeze împotriva acestora în următoarele feluri:
   
  • Reduce oxidarea colesterolului LDL (rău) –protejează particulele LDL de daunele oxidative, un factor cheie în dezvoltarea bolilor de inimă.
  • Îmbunătățește sănătatea vaselor de sânge – îmbunătățește funcția endoteliului, care este mucoasa vaselor de sânge.
  • Ajută la coagularea sângelui – Unele studii sugerează că uleiul de măsline poate ajuta la prevenirea coagulării nedorite a sângelui, o caracteristică cheie a atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.
  • Scade tensiunea arterială – un studiu la pacienții cu tensiune arterială crescută a constatat că uleiul de măsline a ajutat enorm la reducerea acesteia cu 48%, și, implicit, a nevoii de medicație.

  Având în vedere efectele biologice ale uleiului de măsline, nu este surprinzător faptul că persoanele care consumă o cantitate mare din acesta sunt mult mai puțin susceptibile de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. De fapt, dovezile sunt suficient de puternice pentru a recomanda ca persoanele care sunt expuse unui risc ridicat de a dezvolta boli de inima, să includă consumul de ulei de măsline extravirgin în dieta lor.

  Cum se poate savura acest produs

  Majoritatea alimentelor gătite în ulei de măsline extravirgin vor conține o proporție mai mare de grăsimi mononesaturate decât alimentele originale. În plus, antioxidanții din ulei se vor transfera în alimentele gătite, vitaminele vor deveni solubile în grăsimi, iar glucosinolatele (găsite în broccoli și kale) și carotenoidele (găsite în morcovi) sunt mai bine absorbite de organism în felul acesta.

  Astfel, tot ce rămâne de făcut este să te lași ghidat de imaginație, mai ales când ai în fața ta un lucru atât de bun, care simplifică și adaugă un plus de savoare oriunde este folosit.  Oricum, noi îți oferim și o lectură simplă, cu informații suplimentare despre ce ar trebui să știi ca să alegi cel mai bun ulei de măsline întotdeauna. Iar, dacă te interesează întreaga noastră ofertă pentru a avea cât mai multe opțiuni, ai oricând acces la ea printr-un simplu click aici