Ciuperci în ulei și Ciuperci marinate cu trufe - două produse delicioase care n-ar trebui să lipsească din frigiderul nimănui

 • Ciuperci în ulei și Ciuperci marinate cu trufe - două produse delicioase care n-ar trebui să lipsească din frigiderul nimănui De data aceasta, Mediteranea Gourmet îți prezintă două produse extrem de gustoase, Ciuperci in ulei și Ciuperci marinate cu trufe. Acum, să fim sinceri, cui nu-i plac ciupercile, mai ales dacă sunt marinate? Mmm, absolut delicioase! Dacă până acum, discutam în articolele noastre despre fiecare produs în parte, acum am zis să schimbăm puțin metoda și să mergem în tandem cu două produse ieșite din comun.

  Avem unul cu ciuperci champignon în ulei, iar celălalt cu pleurotus și trufe marinate, pentru că noi am pus întotdeauna accentul pe combinațiile cele mai savuroase. Astfel, nici n-ai cum să te plictisești (heh, ca și cum ar fi posibil așa ceva?!) și papilele tale gustative or să fie surprinse cu fiecare îmbucătură.  

  Beneficiile ciupercilor pentru sănătatea organismului tău

  Dacă e vorba de ciuperci, n-ai cum să n-o nimerești bine. Sunt lipsite de grăsimi, au un conținut scăzut de sodiu și unul redus de calorii pentru un colesterol de invidiat. Sunt, de asemenea, pline cu fibre, vitamine și minerale. Beneficiile nutriționale variază în funcție de tipul de ciupercă, dar, în general, toate tipurile sunt o sursă excelentă de nutrienți necesari unui organism sănătos tun.

  Nici n-apuci să zici pâs, că ciupercile sar în ajutorul tău astfel:
   
  • Sunt o sursă bună de antioxidanți – Antioxidanții ajută la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi care pot provoca afecțiuni precum bolile de inimă și cancerul. Ciupercile sunt bogate în antioxidantul numit seleniu, unul dintre oligoelementele esențiale, o clasa de nutrienți de origine minerală, a căror prezență în organism, în cantități mici, este absolut vitală.  
  • Conțin Beta Glucan – Beta glucanul, o formă de fibre dietetice solubile, care a fost puternic legat de îmbunătățirea colesterolului și creșterea sănătății inimii. Acesta poate ajuta corpul tău să-și regleze nivelul de glicemie, reducând riscul de diabet zaharat de tip 2. 
  • Vitamina B – Ciupercile sunt bogate în vitaminele B: riboflavina, niacina și acidul pantotenic, combinație care ajută la protejarea sănătății inimii. Riboflavina este bună pentru celulele roșii din sânge. Niacina este ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la o piele cât mai radiantă. Acidul pantotenic este bun pentru sistemul nervos și ajută organismul să producă hormonii de care are nevoie. 
  • Cupru – cuprul ajută la producția de celule roșii din sânge, care sunt utilizate pentru a livra oxigen în tot corpul. Mineralul este, de asemenea, important pentru alte procese din organism, cum ar fi menținerea oaselor sănătoase și a nervilor. Chiar și după ce au fost gătite, o portie de 1 ceașcă de ciuperci poate oferi aproximativ o treime din cantitatea zilnică recomandată de cupru.
  • Oase mai puternice și dinți mai sănătoși – sănătatea osoasă este în principal legată de consumul de calciu, mineralele precum fosforul sunt, de asemenea, importante pentru sprijinirea dezvoltării sănătoase a acestora Ciupercile conțin o cantitate bună de fosfor pentru a promova o sănătate mai mare a oaselor și a dinților.
  • Îmbunătățesc digestia – fibrele din ciupercile conservate contribuie la un sistem digestiv mai sănătos. Organismul are nevoie de fibre pentru a ajuta la un tract digestiv cât mai echilibrat. 

  Totuși, ciupercile noastre pleurotus marinate mai aduc în prim plan un ingredient cât e poate de ieșit din comun: trufele (despre care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie în articolul nostru de aici). cu au câștigat o atenție largă în lumea culinară în ultima vreme, devenind un favorit în rândul bucătarilor și iubitorilor de alimente deopotrivă. 

  În plus față de aroma lor puternică și înțepătoare, trufele sunt, de asemenea, extrem de nutritive și au fost legate de o serie de efecte puternice benefice pentru sănătate, precum:
   
  • Bogate în substanțe nutritive importante – trufele au un profil nutritiv impresionant și sunt bogate în multe vitamine și minerale importante. Mai mult, au un conținut ridicat de carbohidrați, proteine și fibre. Mai mult, conțin atât acizi grași saturați și nesaturați, cât și micronutrienți, cum ar fi vitamina C, fosfor, sodiu, calciu, magneziu, Mangan și fier.
  • Ajută la reducerea inflamațiilor din organism – inflamația este o parte vitală a funcției tale autoimune, care ajută la apărarea corpului împotriva infecției și bolii. Cu toate acestea, dacă inflamația persistă pe termen lung, se poate ajunge la dezvoltarea unor bolii cronice. Unele studii sugerează că trufele pot ajuta la ameliorarea inflamației și, prin urmare, să promoveze sănătatea generală și imunitatea.

  Cum se pot savura aceste două produse delicioase

  Direct din borcan, până nu mai rămâne nimic! De exemplu, ciupercile in ulei sunt perfecte pentru salate, pe crutoane de pâine sau pentru a da un plus de savoare rețelelor cu orez, cu paste, cu legume sau cu carne.

  Iar ciupercile marinate cu trufe sunt un produs special, realizat numai din ingrediente naturale, ce poate fi consuma ca atare, fiind un aliment savuros care va da un plus de savoare oricărei mese, dar care se poate integra în orice alte rețete.

  Dacă îți plac de nu se poate și vrei să mai încerci produse din această gamă, poți da oricând un click aici ca să te bucuri de întreaga noastră ofertă.