Uleiurile Kanakis - tradiția și grija unei familii pentru a produce ulei de măsline cu adevărat bogat în beneficii

 • Uleiurile Kanakis - tradiția și grija unei familii pentru a produce ulei de măsline cu adevărat bogat în beneficii În regiunea mediteraneană, uleiul de măsline este bine cunoscut pentru proprietățile sale benefice în susținerea sănătății părului, a pielii și a corpului, precum și pentru capacitățile sale de a contribui la o viață mai lungă. Familia Kanakis și-a propus să contribuie prin munca sa la păstrarea tradiției în ceea ce privește producția uleiului de măsline, dar mai ales în ceea ce privește păstrarea tutturor beneficiilor acestui nectar al zeilor, de pe tărâmurile însorite ale Greciei, până la consumatorul final. 

  Află mai multe în rândurile care urmează despre istoria Uleiurilor Kanakis, despre cum sunt produse aceste uleiuri minune și mai ales despre cât de mult contează să incluzi în dieta ta uleiul de măsline Kanakis, produs cu grijă și cu multă preocupare pentru a-i păstra toate beneficiile intacte.

  Adorat de Cleopatra și de Sophia Loren, deopotrivă, puterile uleiului de măsline rămân necontestate de secole. Cu toate acestea, odată cu apariția diverselor procese de producție mai mult sau mai puțin blânde cu natura, devine din ce în ce mai important să acordăm atenție sporită surselor din care provin și modului cum sunt obținute produsele pe care le consumăm. Tocmai acest aspect servește ca principiu de bază al Familiei Kanakis: grijă și respect pentru consumator. Această grijă se reflectă în parcursul micii afaceri de familie Kanakis, care a reușit, de la un an la altul, să se dezvolte cu ajutorul produselor sale calitative și să se bucure, astfel, de un renume internațional.
   
   

  De la o mică afacere de familie, la a dobândi un renume internațional 


  Înființată în 1999, fabrica de ulei de măsline Kanakis ne invită pe tărâmurile însorite ale Greciei de sud-vest, unde, conform spuselor din legende, în Antichitate, regele Nestor reușea să domnească peste trei generații de supuși, cu multă înțelepciune și dăruire. Mica afacere de familie a fost începută din pasiune pentru aceste locuri și pentru beneficiile incontesabile ale uleiului de măsline, iar odată cu trecerea timpului și dezvoltarea capacității sale de producție, aceasta a reușit să ajungă pe unele dintre primele poziții în rândul întreprinderilor similare care exportă ulei de măsline extravirgin grecesc. În mai 2021, Familia Kanakis a fost distinsă cu premiul de aur în cadrul Competiției Internaționale a Uleiului de măsline, ce a reunit la Palmi, în Italia, peste 700 de producători din 26 de țări.
   

  Rânduri după rânduri de măslini alintați în soarele cald al climei mediteraneene - de aici provine uleiul de măsline Kanakis. Condițiile unice de teren și climatice din regiunea Messinia, sistemele de siguranță și calitate aplicate, precum și experiența Familiei Kanakis, constituie cea mai bună garanție pentru produsul fabricii de ulei de măsline. Astfel, gustul, aroma și ingredientele naturale ale uleiurilor de măsline sunt păstrate nealterate.

  Uleiul de măsline Kanakis provine din cel mai bun soi de măsline numit Koroneiki și este produs la temperaturi scăzute prin metode ultramoderne folosite de fabrica Kanakis, în combinație cu prelucrarea imediată a recoltei de măsline, minimizând astfel oxidarea și asigurând consumatorului un produs final de excepție. 
   
   

  Măslin, măsline, ulei de măsline 


  Știai că iasomia, liliacul ori frasinul fac parte din aceeași familie cu arborele de măslin? 

  Măslinul este un arbore veșnic verde, peren, fructifer, care aparține familiei măslinelor (Oleaceae) și care produce ulei de măsline. Dintre speciile Olea, doar măslinul a reușit să atragă cu adevărat ochii specialiștilor datorită nenumăratelor sale beneficii care au trecut proba timpului.

  Soarele cald al Mediteranei și iernile blânde, împreună cu ploile exact cât trebuie, ajută la creșterea și dezvoltarea propice a măslinului, care poate trăi și până la 1000 de ani.
   

  Timp de secole, sucul natural de măsline, care are o structură chimică ideală, fără alte rafinări, a asigurat sănătatea și longevitatea popoarelor mediteraneene.

  Țări precum Grecia, Italia, Spania ori Portugalia exemplifică longevitatea și vitalitatea oamenilor lor, până la adânci bătrâneți. Aceste țări au rate scăzute în ceea ce privește bolile cronice, iar o mare parte din populația lor ajunge să trăiască peste 90 de ani.

  Uleiul de măsline, asemenea tuturor uleiurilor, conține acizi grași, care pot fi saturați, mononesaturați sau polinesaturați.

  Spre deosebire de celelalte uleiuri, cel de măsline conține puține grăsimi saturate și grăsimi polinesaturate de bază, cum ar fi acidul linoleic.
   
  Pe lângă acizii grași, uleiul de măsline conține și alte elemente cu proprietăți benefice, cum ar fi vitaminele A și E, minerale, seleniu, dar și antioxidanți. 
   

  Uleiurile Kanakis: ulei de măsline premiant la tine acasă


  Uleiul de măsline, în special cel extravirgin, este sucul natural obținut din fructul de măslin prin mijloace fizice: zdrobire; presare; centrifugare. Cu cât aceste procese sunt realizate într-un mod adecvat, cu atât produsul final va fi unul de calitate superioară.

  Uleiurile Kanakis sunt obținute urmând procese calitative stricte și fără adaos de rafinamente chimice care să altereze beneficiile acestora. Astfel, substanțele care fac ca uleiul de măsline să fie cel mai gustos dintre toate substanțele grase, dar și printre cele mai benefice, vor rămâne intacte pe tot parcursul savurării lor.
   

  Bucură-te de beneficiile unui ulei de măsline premiant, produs cu multă grijă atât față de natură, cât și față de consumator.
  Alege favoritul tău din gama Uleiurilor Kanakis și răsfață-te cu gustul puternic al acestor produse, care îți vor transforma mesele în adevărate delicii, nu doar savuroase, ci și benefice pentru sănătatea ta și a întregii tale familii.
   Așadar, ce să fie: salată, paste, bruschete ori ceva la cuptor? Posibilitățile sunt nenumărate cu ajutorul Familiei Kanakis și a produselor sale de o calitate superioară.

Categorii

Transport gratuit in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 150 lei. Transport gratuit in provincie* pentru comenzi mai mari de 300 lei.
* in aria de acoperire a Fan Courier

Blog