Ulei masline Kanakis BIO Agoureleo

Ulei de masline extravirgin nefiltrat BIO din regiunea Messinia. 
Uleiul de masline Kanakis Agoureleo BIO este un ulei nefiltrat, produs din masline culese inainte de a ajunge la maturitate. 

Este obtinut dintr-o varietate superioara de masline, numite „Koroneiki”, cultivate in conditii deosebite privind locatia si clima, in regiunea Messinia, din Peninsula Peloponez.

Uleiul de masline este obtinut prin presare la rece, la o temperatura de 28°, folosindu-se echipamente ultra-moderne care, impreuna cu procesarea imediata a recoltei de masline, ajuta la minimalizarea procesului de oxidare al produsului final. Tocmai de aceea gustul, aroma si ingredientele naturale ale uleiului de masline raman nealterate.

Uleiul de masline Kanakis Agourelelo Bio contine mici particule ale fructului, ceea ce, sustin cunoscatorii, adauga un plus de savoare. In timp insa, se formeaza sedimente la baza sticlei, de aceea acest ulei se pastreaza in conditii speciale, durata sa de viata fiind mai scurta, recomandandu-se a fi folosit in decurs de 3-6 luni de la imbuteliere.

Pe langa acizii grasi esentiali, uleiul de masline nefiltrat contine mici cantitati de alte elemente cu proprietati benefice, cum ar fi vitaminele A si E, minerale, seleniu si o clasa eterogena de substante polifenolice, numite antioxidanti. Aceste substante antioxidante protejeaza celulele de stres oxidativ, oxigen activ si radicali liberi. De asemenea, fiind un produs de tip Agoureleo, aciditatea sa este foarte scazuta, de numai 0,2%.

Se recomanda a fi consumat crud, fiind un produs ideal pentru salate (cu cartofi, crutoane, vinete, usturoi, patrunjel), asezonat impreuna cu otet sau lamaie, sau poate adauga o savoare deosebita branzeturilor crude sau prajite, alaturi de oregano si cimbru.

Proprietati terapeutice

Pe langa calitatile sale culinare, agoureleo este cunoscut inca din antichitate pentru proprietațile sale benefice pentru sanatate. Grecii antici il numeau "omotrives" sau "omfakio". Hipocrate, parintele medicinei, il considera uleiul de masline Agoureleo benefic pentru mai mult de 60 de boli.

In medicina moderna i se recunosc proprietati terapeutice ca: scade colesterolul, protejeaza impotriva cancerului, ajuta functia hepatic, este ideal pentru dieta persoanelor care sufera de diabet si boli de inima.
Contine acizi grasi, in principal acid oleic (O-9), si acid  linoleic (Omega-6), alfa-linolenic (Omega-3) si arahidonic (C-6), hidrocarburi, in principal squalene. Contine steroli (in special beta-sitosterol), alcooli și carotenoide, ca xantofile, carotene, licopen si beta-caroten (vitamina A).

Produs din Agricultura Ecologica,  Certificat DIO

Fabrica de ulei Kanakis a fost infiintata in anul 1999 in partea sud-vestica a Greciei, o zona renumita pentru culturile sale de maslini. Odata cu dezvoltarea produselor sale, care respecta specificatii stricte de control al calitatii si metodei de imbuteliere, firma a ajuns in topul exportatorilor de ulei de masline extra virgin din Grecia.

Producator: Kanakis, Grecia
Detii sau ai utilizat produsul?
Acorda o nota

    Alte produse din categoria Agoureleo - Ulei de masline Premium