Menta piperita BIOMenta piperita-peppermint este o plantă din familia mentei care are o senzație distinctă de răcoare atunci când este consumată sau utilizată în produse topice.
Menta piperita-peppermint este un hibrid natural de mentă creata-spearmint și mentă de apă.
Menta piperita-peppermint conține 40% de mentol, care este ceea ce conferă frunzelor efectul amorțitor și răcoritor.
Conținutul ridicat de mentol din
menta piperita-peppermint este motivul pentru care are un gust ușor picant. Această aromă populara se potrivește bine cu mâncăruri dulci, cum ar fi desertul, în special adăugata in ciocolată.
Este adesea folosita pentru a adauga aroma in inghețata, pasta de dinți și bastoanele de bomboane.
De asemenea,
menta piperita-peppermint este adesea folosită pentru a face ceai de mentă, care poate calma și amorti stomacul.
Menta piperita-peppermint și
menta creata -spearmint sunt ambele tulpini de mentă care sunt folosite pentru o serie de retete de gătit și in aromatizare.
Cu toate acestea, există câteva diferențe cheie între ele:
Mentol: atât
menta creata -spearmint, cât și
menta piperita-peppermint conțin mentol, dar
menta creata -spearmint are 0,5% mentol, în timp ce
menta piperita-peppermint are 40% mentol, dându-i aroma sa de amorțire.
Gust: menta creata -spearmint are o aromă mai subtilă, mai ușoară, aromă vag dulce.
Menta piperita-peppermint are o aromă mai puternică, care este aproape condimentată datorită conținutului său ridicat de mentol.
Utilizări: atât
menta creata -spearmint, cât și
menta piperita-peppermint sunt folosite la gătit.
În ciuda aromei sale dulci,
menta creata - spearmint este folosită în mod obișnuit în mâncăruri sărate, cum ar fi sosul pesto, mâncărurile de paste sau garnitura pentru legume prăjite.
Menta piperita-peppermint este folosită mai frecvent ca aromă în mâncăruri dulci și deserturi și se asortează foarte bine cu ciocolata.
Producator:
Verum Herb, Grecia