Mazarea e un ingredient versatil care iti ofera inspiratie, ori de cate ori te intrebi "Ce mancam azi?". De aceea, ar trebui sa fie tot timpul "in stoc" la tine in bucatarie. Mazarea decorticata, adica mazarea uscata careia i-a fost indepartat stratul exterior, poate fi savurata tot timpul anului si este ideala ca garnitura sau fel principal. Este bogata in proteine ceea ce te ajuta sa te simti satul, fara sa consumi multe calorii.
Beneficiile mazarei• Are putine calorii, dar multe fibre si vitamine, ceea ce te ajuta sa tii greutatea sub control.
• Contine vitamina K ceea ce activeaza asimilarea calciului in organism si scade riscul de osteoporoza.
• Contribuie la imbunatatirea sanatatii ochilor, datorita luteinei pe care organismul o transforma in antioxidant.
• Reduce riscul bolilor cardiovasculare datorita continutul bogat de antioxidanti, acid folic, vitamina A si C.
• Contine fier, magneziu, seleniu si complexul de vitamine B, care energizeaza organismul si combate oboseala cronica.
• Fiind o sursa bogata de fibre, faciliteaza digestia, regleaza glicemia si ajuta la eliminarea toxinelor.
• Antioxidantii pe care ii contine ajuta si la prevenirea imbatranirii premature, mentinand pielea sanatoasa.
• Mazarea are un continut ridicat de proteine. O cana de mazare are 8 grame de proteine din necesarul zilnic de 19-56 de grame.
ProvenientaProdus in Grecia de
Nestora.
IngredienteMazare decorticata ecologica. Poate contine urme de nuci, migdale, alune.
Cum o poti savuraSpala mazarea in mai multe ape si fierbe-o timp de 40 de minute. Timpul se reduce daca o hidratezi in prealabil. Daca ai pofta de mazare, dar te-ai plictisit de retele clasice, prepara un piure fin pe care il poti savura alaturi de capere si peste. Foloseste mazarea decorticata si ca ingredient in supe si smoothie-uri sau in traditionala mancarica de mazare, cu sau fara carne.