Mix de plante pentru raceala si tuse, amestec din plante maruntite de oregano, isop si cimbru, toate acestea provenind din agricultura ecologica, ambalate in punga de plastic.
Ingrediente: oregano bio, isop bio, cimbru bio.
Preparare: Obtineti infuzia prin adaugarea unei lingurite de ierburi uscate in apa calda (aproximativ 1,5 g la o cana). Acoperiti recipientul pentru a evita evaporarea uleiurilor esentiale continute de ierburi si lasati infuzia timp de 5-10 minute. Strecurati ceaiul si savurati-l simplu sau cu miere, atat cald, cat si rece.
Timpul indicat mai sus pentru a lasa ieburile in apa calda este orientativ. Incercati singur timpul de infuzare, pentru a decide cat de intens doriti sa fie gustul ceaiului. In general, cu cat plantele sunt lasate mai mult in apa, cu atat mai amarui este gustul ceaiului. In cazul in care preferati ceaiul mai tare, folositi o cantitate mai mare de plante.
Utilizare: Datorita proprietatilor curative ale cimbrului, acest ceai ajuta la ameliorarea simptomelor
racelilor usoare, eliberand caile respiratorii si calmand tusea.
Producator:
Phytosophia, Grecia