Otetul "Amelie" Elixir este obtinut din varietatile locale "Debina" si "Vlahico" si este invechit timp de 5 ani, fiind pastrat in butoaie de stejar si castan. Ulterior, otetul este amestecat cu nectar de cirese, coacaze si afine, impreuna cu o varietate de extracte de scortisoara, cuisoare si coriandru. Otetul obtinut este o imbinare de arome dulci, gustul sau fiind dulce-acrisor.

Se potriveste de minune cu salate preparate din legume crude, fierte sau prajite. De asemenea, poate fi adaugat ca nota de final la prepararea oricarui tip de file la tigaie. Poate da o savoare deosebita pestelui sau puiului preparat la gratar. Daca doriti sa incercati o combinatie originala, puteti turna o cantitate mica peste inghetata sau frisca, in loc de sirop. Ca alternativa, poate fi servit ca digestiv, cu gheata zdrobita.

Produsul nu contine alcool.

Productia otetului are la baza transformarea alcoolului in acid acetic. Din punct de vedere istoric, otetul este cel mai vechi si mai popular ingredient folosit pentru condimentarea preparatelor gastronomice. Se presupune ca a inceput sa fie utilizat odata cu vinul, in jurul anului 6.000 i.Hr., fiind un produs derivat prin fermentare alcoolica. Otetul a fost folosit in gastronomie pe scara larga, mai ales de catre greci, acestia fiind de fapt primii care au sesizat deosebirile dintre diferitele tipuri de otet, in functie de regiunea de origine. Pe de alta parte, inca din timpuri stravechi, otetul a fost strans utilizat in medicina, datorita proprietatilor sale dezinfectante si antibacteriene. Hipocrate si Galen, mari doctori ai perioadei antice, utilizau otetul ca medicament, la fel si egiptenii, iar, ulterior, romanii si chinezii.

Familia Vaimakis se ocupa cu productia si comercializarea produselor alimentare inca de la mijlocul secolului 19. Au inceput prin ridicarea unei mici fabrici pentru productia vinului, raki-ului si otetului in Paramythia – Thesprotia (la vremea respectiva, un important centru comercial din regiunea Epirus), continuand in acelasi timp atat activitatea de comert cu ulei de masline, cat si administrarea unei brutarii si a unui restaurant. La mijlocul anilor 1970, Vassilis Vaimakis, pe atunci un tanar chimist, a decis sa continue traditia familiei si sa lucreze ca fabricant de vinuri. La sfarsitul anilor 1990, a inceput sa se concentreze pe un produs vinicol "uitat" sau poate doar neglijat - otetul. Impreuna cu sotia sa, Ekaterini, acesta a infiintat o mica fabrica, intr-una dintre cele mai renumite regiuni vinicole din Grecia, anume Zitsa. Folosind varietatile de struguri locale, cei doi au preparat primele mostre de produs, acesta fiind lansat pe piata in anul 2005. In scurt timp, produsele s-au bucurat de o atentie deosebita si au primit atat aprecierea cunoscatorilor, cat si a consumatorilor.

Producator: Epirotic Cellar, Grecia
Detii sau ai utilizat produsul?
Acorda o nota
    Mihaela
    Un produs deosebit!

    Alte produse din categoria Oteturi / Siropuri

    Otet Dulce BIO - 20%
    (1) review
    Otet Dulce BIO
    19.00 lei; 24.00 lei
    Adauga in cos