Crema balsamica cu mandarine BIO

Otet balsamic din struguri culesi manual din soiul Agiorgitiko
Societatea Sofia Tis Fisis a fost infiintata in anul 2005, din dorinta de a crea cele mai bune produse din propria recolta de vita de vie, cultivata in mod ecologic pe o intindere de 8 hectare, in regiunea Nemea din Corint.

In anul 2006, cu ajutorul fondurilor apartinand initiativei Comunitare "LEADER+", a fost finalizata linia de productie si imbuteliere din Koutsi. Toate produsele sunt ecologice, fara adaos de conservanti sau aditivi, iar unitatea de productie functioneaza in conformitate cu sistemele de calitate ISO 9001:2000 si ΙSO 22000.

Inca de la inceput, firma producatoare a decis sa utilizeze bine-cunoscuta varietate de struguri rosii "Agiorgitiko" ca materie prima pentru produsele alternative. Aceasta varietate este cultivata exclusiv in regiunea Nemea, unde este produs vinul NEMEA de origine PDO. Recolta anuala medie obtinuta pe acru se situeaza intre 600 si 800 de kilograme, avand un continut de zahar de 23-25 Brix.

Strugurii copti sunt culesi de mana si vinificati la temperaturi scazute, pentru a conferi vinului un buchet aromat. Ulterior, din acest vin este produs un otet intens, cu aciditate ridicata. Sunt adaugate coji de mandarine si un amestec de condimente, acestea fiind lasate la marinat timp de cateva zile, astfel incat, in final, sa se obtina gustul complex al otetului. Sunt folosite mandarine proaspete, apartinand varietatii grecesti cultivate in Insula Chios, iar amestecul de condimente contine cuisoare, scortisoara si ienibahar. Crema balsamica obtinuta pastreaza aroma caracteristica a mandarinelor din Chios, imbogatita cu aceea a fructelor tropicale, a
cuisoarelor si a scortisoarei. La inceput, se simte gustul preponderent acid, cu usoare urme de condimente, pentru ca, in final, sa ramana doar aroma fructelor tropicale si a condimentelor.

Aciditate: 6-6,3%

Produs din Agricultura Ecologica, conform Reg. UE 837/2008, USDA NOP ISO 9001/2008, ISO 22000/2005.

Certificat DIO

Termen de valabilitate: 36 de luni

Producator: Sofia Tis Fisis, Grecia
Detii sau ai utilizat produsul?
Acorda o nota

  Alte produse din categoria Oteturi / Siropuri

  Vlastari de Capere - 21%
  (0) review-uri
  Vlastari de Capere
  25.00 lei; 32.00 lei
  Adauga in cos
  (0) review-uri
  Otet Dulce BIO
  24.00 lei
  Adauga in cos