Chutney din ardei rosuChutney este o denumire mai sofisticata pentru un produs relativ simplu. Chutney-ul este o pasta de ardei (de obicei picanta, insa nu si in cazul de fata). Aceasta este obtinuta din ardei copt, rosu, rosii, usturoi si condimente.
Beneficiile acestui produsArdeiul rosu este un aliment bogat in vitamine si minerale, insa slab in calorii. Acest are un continut extrem de ridicat de vitamina C si antioxidanti. Ardeiul gras are efecte antiinflamatoare, antiseptice, antitumorale, antifungice, antioxidante si tonice.
Pe langa beneficiile pentru sanatate, acest produs este si extrem de gustos. Ardeiul rosu are o aroma deosebita, insa un gust suficient de neutru cat sa mearga cu orice. Aroma ardeiului este scoasa in evidenta de usturoiul si condimentele folosite in prepararea acestei retete.
De ce este special acest produs?Chutney-ul are un gust special si o aroma deosebita. Are de asemenea un continut relativ redus de calorii, avand doar 126 kcal/100g. In plus, daca nu sunteti fani ai alimentelor picante, acesta este o alegere ideala. Majoritatea produselor de acest fel contin o concentratie de ardei iute, insa nu si acest produs.
Cum se utilizeaza produsul?Chuney-ul de ardei rosu poate fi folosit in diverse sosuri sau umpluturi. De asemenea, poate fi folosit ca un extra sos pentru carne. Se utilizeaza pe suprafata fripturii la cuptor, pentru caramelizare. Se obtine o crusta delicioasa, cu gust absolut deosebit.
Ingrediente: ardei rosu 37.5%, rosii cuburi, zahar brun, otet din vin alb (sulfiti), petimezi, usturoi, condimente.
Poate contine urme de: NUCI, LAPTE, OUA, GLUTEN, MUSTAR.
Informatii nutritionale/100g: energie 126.70kcal/560.66kJ, total grasimi 0.79r, saturate 0.00gr, carbohidrati 28.80gr, zaharuri 27.23gr, fibre dietetice 1.54gr, proteine 2.92, sare 0.23gr.
Produs in Grecia.
Producator:
Dryas Greek Truffle, Grecia