Sarea de mare si importanta acesteia in alimentatie

 • Sarea de mare si importanta acesteia in alimentatie Sarea de mare este sarea produsa prin evaporarea apei de mare, in loc sa fie extrasa din depozitele sedimentare. Ca sare minerala, productia de sare de mare a fost datata din timpuri preistorice. Unii bucatari sustin ca are un gust mai bun decat sarea din mine. 

  Principalele diferente dintre sarea de mare si sarea de masa sunt in gust, textura si prelucrarea lor. Daca sarea de mare este produsa prin evaporarea apei din ocean sau a apei din lacurile cu apa sarata, sarea de masa este de obicei extrasa din depozitele de sare subterane. Sarea de masa este mai mult procesata pentru a elimina mineralele si, de obicei, contine un aditiv pentru a preveni aglomerarea. Majoritatea sarii de masa contine iod adaugat. 

  Sarea de mare de calitate contine, de obicei, 60 de minerale. Este din ce in ce mai greu sa obtii urme de minerale din alimentele pe care le consumam din cauza lipsei unui sol bogat in nutrienti. 

  Consumand zilnic sare de mare, asigurati-va ca mentineti un nivel mediu de sodiu , deoarece prea mult sodiu duce la retentia de apa, iar o pierdere a sodiului duce la deshidratare si sete extrema.
   Prelucrarea minima a sarii de mare permite acesteia sa isi pastrareze principali electroliti, cum ar fi sodiu, magneziu, calciu si potasiu, care sunt absolut esentiale pentru o sanatate buna. Electrolitii au multe functii importate: de la reglarea batailor inimii, la a permite muschilor sa se contracte. Ca si furnizor de sodiu, sarea de mare nu este doar buna, este esentiala pentru functionarea corecta a creierului, a muschilor si a sistemului nervos. 

  Neincluzand suficienta sare in dieta voastra poate avea un impact negativ asupra sanatatii digestive, organismul neproducand suficient acid clorhidric in stomac. Consumand cantitatea potrivita de sare de mare va ajutati organismul sa produca cantitati adecvate de acid clorhidric, deoarece sarea de mare contine clorura, care este blocul de acid stomacal.

  Sarea de mare contine fluor, care este benefic sanatatii dentare. Fluorul ajuta la protejarea dintilor impotriva deteriorarii acide si impiedica dezvoltarea cariilor. Clatirea si gargara regulata cu apa cu sare de mare favorizeaza atenuarea ranilor la nivelul gurii, sangerari ale gingiilor, ulcere si dureri ale gatului.

  Stiati ca unul dintre beneficiile mai putin cunoscute ale sarii de mare este stimularea cresterii sanatoase a parului? Masajul scalpului cu sare de mare ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si intareste foliculii pilosi.

  sursa foto: img.aws.livestrongcdn.com