De ce iubim migdalele

 • Iubim migdalele nu doar pentru gust, ci și pentru că vin la pachet cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iar pentru a ne bucura de tot ce ne pot oferi aceste nuci, ne asigurăm că le alegem pe cele mai bune, direct din livezile organice ale Greciei. Acolo, migdalii cresc natural, iar fructele lor se coc încet, sub soarele generos. Apoi, miezul lor dulce și hrănitor ajunge la tine, pentru micul dejun, gustarea dintre mese sau pentru deserturi savuroase.
   
  migdale mediteranea
   
  O mână de migdale, o grămadă de beneficii
   
  Consumul a 20-23 de migdale BIO (160 de calorii) zilnic reprezintă a cale simplă de a introduce în dieta ta o mulțime de nutrienți. Aceste nuci sunt bogate în vitamina E, calciu, magneziu și potasiu, omega 3 și omega 6. În plus, migdalele sunt o sursă importantă de proteine și fibre, dar au un conținut foarte scăzut de zahăr.
   
  • Consumul migdalelor reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare. Nivelul de colesterol "rău" este ținut sub control.
  Te ajută să îți ții sub control și greutatea, datorită fibrelor, proteinelor și grăsimilor bune pe care le conțin. Mănânci o mână de migdale și te simți sătul pentru mai mult timp.
  • O dietă mediteraneană cu migdale contribuie la prevenirea diabetului.
  • Sunt o sursă importantă de antioxidanți, deci previn îmbătrânirea și inflamațiile.

   
  Cum le poți integra în alimentația ta
   
  În primul rând, îți recomandăm să le lași la hidratat într-un vas cu apă, peste noapte. Dimineața, scoate-le din apă și clătește-le sub jet de apă. În acest mod, migdalele se înmoaie, sunt mai ușor de digerat și mai gustoase. Ce poți face cu migdalele BIO:
  • Ține-le într-o caserolă sau pungă cu fermoar după ce se usucă și consumă-le simplu, ca gustare între mese când ai nevoie de energie.
  • Folosește-le dimineața, alături de iaurt și cereale integrale, dar și în salate sau atunci când prepari pui și pește.
  • Pune-le într-un blender și transformă-le în lapte de migdale pentru smoothie-uri.
  • Râșnește migdalele și folosește-le în supe sau pentru prepararea deserturilor.    
   
  migdale mediteranea