Buddha Bowl sau Bolul lui Buddha - Sănătate în bucate BIO

 • Buddha Bowl sau Bolul lui Buddha - Sănătate în bucate BIO Sănătoasă și delicioasă, gustarea BIO Buddha Bowl reprezintă o opțiune excelentă pentru o masă rapidă. Dar ce conține „bolul lui Buddha”? De regulă, acesta este un mix de cereale, leguminoase și semințe, pe care-l poți consuma inclusiv cald. Deci este mai hrănitor și mai versatil decât o salată preparată în modul clasic. De aici și popularitatea sa în creștere.

  La fel ca gurul spiritual după care e botezat, Buddha Bowl îți va alimenta și trupul, și spiritul. Pentru că mixul conține nutrienți esențiali, care îți vor ține de foame și totodată îți vor îmbunătăți sănătatea. 

  Rețetele de boluri Buddha încorporează principiile de alimentație ale medicinei asiatice, astfel că includ legume din plin, cereale sănătoase și proteine ​​slabe pentru o masă echilibrată și hrănitoare. În plus, sunt de obicei acoperite cu un sos unic care te face să te întorci pentru mai mult. 

  Iar acest mod de a mânca este recomandat pentru reducerea toxinelor din organism și reducerea riscului de boli cronice.

  CE ESTE BUDDHA BOWL?

  Buddha bowl este, în esență, o masă simplă, care încape într-un singur bol (sau castron, mai pe românește). De obicei, este vegetarian sau vegan - însă unele rețete pot include și pește slab - și conține în cele mai multe cazuri orez sau quinoa, leguminoase, legume proaspete și proteine ​​vegetale. Unele mai au nuci sau semințe și, de regulă, se consumă cu un dressing la alegere!

  DE UNDE PROVINE BUDDHA BOWL?

  Este greu de identificat originea exactă. Multe culturi au propria versiune a unui bol de cereale amestecat cu legume și proteine. În Hawaii se numește poke bowl, în Coreea există bibimbap, în timp ce în Vietnam se mănâncă bun bowl.

  Bolurile lui Buddha sunt, de asemenea, foarte populare în Bali, așa că este probabil ca Asia să fie regiunea de proveniență.

  BUDDHA BOWL SE SERVEȘTE CALD SAU RECE?

  Bolul tău Buddha poate fi servit fierbinte sau rece, în funcție de cum îți place mai mult. Însă noi recomandăm să-l fierbi în apă sau lapte, 10-15 minute, în funcție de fiecare rețetă în parte. Așa cu siguranță te vei bucura de o masă copioasă și sănătoasă!

  CÂT DE SĂNĂTOS E BUDDHA BOWL?

  Bolul lui Buddha este un exemplu grozav de masă sănătoasă și echilibrată. Cum majoritatea ingredientelor sunt formate din legume proaspete sau uscate, iar restul e compus dintr-un amestec sănătos de carbohidrați și proteine, iată că ai parte de toți nutrienții de care ai nevoie pentru a te hrăni și a-i da un boost de vitalitate și sănătate organismului tău.

  BUDDHA BOWL - REȚETE ȘI BENEFICII

  Dacă nu știi ce combinații intră într-un bol Buddha, noi îți venim în ajutor cu patru idei de mixuri și rețete. Mai mult, îți vom spune și ce beneficii pentru sănătate îți aduce fiecare!
   
  1. Buddha Bowl cu amarant BIO

  Buddha Bowl cu amarant BIO este un mix de cereale, leguminoase și semințe, cu adaos de amarant (o pseudocereală mai puțin cunoscută, dar care ascunde un număr impresionant de nutrienți și de beneficii pentru sănătate). Nu conține sare sau zaharuri, dar este bogat în proteine și fibre. 

  Are în compoziție semințe de quinoa, o plantă bogată în vitamine, minerale și nutrienți esențiali. De asemenea, produsul conține linte, aceasta fiind o sursa bogată de proteine, dar și de minerale, precum fosforul, fierul sau zincul. Nu în ultimul rând, adaosul de amarant nu doar că oferă un gust specific, dar și ajută la reglarea colesterolului în sânge, conținând totodată fibre alimentare, calciu, fier, zinc, vitamine (B1, B2, B3, B6, K, E, acid folic) și  aminoacizi esențiali.
   
  2. Buddha Bowl cu semințe de dovleac BIO

  Buddha Bowl cu semințe de dovleac BIO este mix de cereale, leguminoase și semințe, cu un adaos de ciuperci uscate Oyster și Shiitake. Acesta mai conține semințe de dovleac, care ajută foarte mult la scăderea în greutate, prin faptul că oferă rapid senzația de sațietate.  De asemenea, au un conținut bogat în vitaminele A, C, B1, B2 și diverse minerale. Este o masă ce-ți aduce aportul necesar de fibre, proteine, vitamine și minerale.
   
  3. Buddha Bowl cu turmeric BIO

  Buddha Bowl cu turmeric BIO este un mix de cereale, leguminoase și semințe, fiind condimentat cu turmeric, pentru un plus de aromă și nutrienți. Are o cantitate redusă de carbohidrați și zaharuri, dar o cantitate mare de nutrienți esențiali, vitamine, minerale și proteine. Însă adevărata valoare îi este dată de turmeric, un ingredient-minune cunoscut pentru potențialul său benefic în cazul afecțiunilor cronice.
   
  4. Buddha Bowl cu scorțișoară Ceylon BIO

  Buddha Bowl cu scorțișoară Ceylon BIO este un mix de cereale și semințe, condimentat cu scorțișoara Ceylon, pentru un plus de aromă și o tentă mai dulceagă. Acesta conține în proporție de aproximativ 38% fulgi de ovăz și 26% fulgi de hrișcă, fiind foarte sățios și sănătos, având proprietăți nutritive, energizante și antioxidante. Iar dacă mai pui la socoteală și mixul de semințe de in și floarea-soarelui, ce altceva mai poți să vrei de la o gustare hrănitoare și sănătoasă?