Uleiul de masline Kanakis BIO Agoureleo este un ulei extravirgin, obtinut dintr-o varietate superioara de masline, numite Koroneiki, si care sunt culese inainte de maturitate si cresc in regiunea Messinia din Peninsula Peloponez.
Tehnologia folosita este una de presare la rece la o temperatura de 28 de grade Celsius. Echipamentele ultra-moderne folosite, plus procesarea foarte rapida a maslinelor, minimizeaza gradul de oxidare al produsului final. Acesta este unul din motivele pentru care componentele naturale si aroma acestui ulei raman aproape nealterate.
O alta particularitate care adauga o savoare aparte uleiului de masline Kanakis BIO Agoureleo este aceea ca el contine particule mici din pulpa fructului. Acestea, insa, in timp, duc la formarea de sedimente pe fundul sticlei, motiv pentru care acest ulei aparte trebuie pastrat in conditii speciale.
Uleiul de masline Kanakis BIO Agoureleo contine acizi grasi esentiali, vitaminele A si E, seleniu, minerale si o clasa sterogena de compusi polifenolici numiti antioxidanti. Toate aceste componente sunt extrem de valoroase pentru organismul uman pentru ca ele protejeaza celulele de stresul oxidativ, radicali liberi si oxigen activ. In plus, acest ulei are
procentul de aciditate foarte mic de doar 0.2%.
Pe langa gustul si aroma inconfundabile, uleiul Kanakis BIO Agoureleo este recunoscut pentru proprietatile sale extrem de benefice pentru sanatate, vindecand si ameliorand peste 60 de afectiuni, printre care: reglarea colesterolului, protectie impotriva cancerului, ameliorarea functiilor ficatului, boli de inima, diabet, etc.
Uleiul Kanakis BIO Agoureleo este produs ecologic certificat DIO. El contine acid oleic O-9, Omega - 6, Omega-3 si acid arahidonic O-9. In plus, este bogat in hidrocarburi (aqualene), steroli (beta-sitosterol), carotide si alcooli, licopen si vitamina A si multe alte elemente benefice pentru organism.
Producator:
Kanakis, Grecia