Culturile de naut sunt printre cele mai vechi culturi din lume, consumate si acum 7500 de ani. Aceasta leguminoasa este o sursa importanta de proteine si fibre ce poate servi drept baza pentru o paleta variata de retete, mai simple sau mai complexe. Humus, falafel, supe crema, snack-uri crocante, salate sau mancare de naut cu tot felul de legume. Tine nautul aproape.
Beneficiile nautului• Are un continut ridicat de fibre, ceea ce ajuta digestia si mentine nivelul zaharului din sange la cote normale. In plus, scade pofta de mancare.
• Nautul contine fier, calciu, magneziu, zinc si vitamina K, ceea ce mentine sanatatea oaselor.
• Continutul de fibre, potasiu, vitamina C si B6 contribuie la mentinerea sanatatii inimii, prin reglarea colesterolului.
• Previne aparitia cancerului, datorita seleniului pe care il contine.
• Contine colina, o substanta importanta pentru calitatea somnului, sanatatea muschilor, memorie si invatare.
• Continutul mare de fibre previne constipatia, facilitand digestia. In plus, previne fluctuatiile de greutate sau obezitatea.
Cum il poti savuraSe prepara usor si sunt un ingredient versatil. Lasa boabele la hidratat peste noapte si apoi fierbe-le o ora jumatate - doua ore. Daca le fierbi acoperind oala cu un capac, boabele vor fi perfecte pentru humus sau alt preparat care presupune pasarea nautului (cum ar fi o supa crema). Pentru salate sau alte preparate in care iti doresti ca bobul sa ramana intreg, nu acoperi oala.
Poti savura nautul ca aperitiv, daca dupa ce il fierbi, il asezonezi cu mirodeniile preferate (sare, piper, paprika, usturoi, ulei de masline extravirgin) si il bagi la cuptor 25 de minute la 200 de grade. Va deveni crocant la exterior, dar va ramane moale si gustos la interior. Iti mai propunem sa incerci o reteta de risotto cu ceapa caramelizata, ciuperci si naut sau o salata greceasca fresh in care adaugi si naut.
IngredienteBoabe de naut BIO.
ProvenientaProdus de
Nestora, Grecia
Produs ambalat in atmosfera protectoare. A se pastra intr-un loc uscat ferit de soare.
Producator: Nestora, Grecia