MezeMeze, sau mica gustare, este o selectie de ingrediente servite ca aperitive in Grecia. Datorita anghinarelor, care au rolul de a proteja ficatul, aceasta varietate de aperitive este special conceputa pentru a acompania bauturile alcoolice specifice Greciei.
Beneficiile acestui produsIngredientele din acest produs - anghinare, rosii uscate la soare si masline kalamata - il recomanda ca fiind este extrem de sanatos si o sursa bogata de elemente nutritive:
- Anghinarele sunt folosite de secole pentru proprietatile lor medicinale, avand darul de a reduce glicemia, a imbunatati digestia si a promova sanatatea inimii si a ficatului. Sunt sarace in grasimi si bogate in fibre, Vitamina C, Vitamina K, folat, fosfor si magneziu. De asemenea, sunt una dintre cele mai bogate surse de antioxidanti. Anghinarele regleaza nivelul colesterolului, reduc tensiunea arteriala si amelioreaza simptomele bolilor hepatice.
- Rosiile uscate la soare contin proteine, fibre, potasiu, fier, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina K si antioxidanti. Acesti nutrienti sunt necesari pentru contractia musculare si transmiterea impulsurilor nervoase, transformarea alimentelor in energie si mentinerea sanatatii pielii, sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea efectelor secundare ale radicalilor liberi. Totodata, rosiile uscate la soare sunt bogate in licopen, luteina si zeaxantina care sunt asociate cu reducerea riscurilor de cancer, protejarea ochilor de cataracta si degenerarea maculara. Se recomanda pentru a sustine sanatatea inimii si mentinerea oaselor puternice.
- Maslinele Kalamata sunt bogate in antioxidanti si grasimi sanatoase si reduc riscul bolilor de inima si de cancer.
De ce este special acest produsMeze este un produs cu specific grecesc, fara conservanti a carui savoare si rafinament te vor face sa il indragesti imediat. Acest meze include anghinare, rosii uscate la soare si savuroasele maslini kalamata, toate fiind ingrediente gustoase si extrem de valoroase pentru sanatate.
Cum poti utiliza produsulProdusul se poate servi cu paine calda de casa sau pita, cald sau rece. Este ideal pentru antreuri alaturi de bauturile vedeta ale Greciei, si anume ouzo, tsipouro, metaxa sau vin. Totodata, se poate adauga cu succes in diverse retete sau salate, pentru a le da un plus de savoare. Preparatul, insa, este special conceput pentru a fi servit ca o gustare rapida in diverse imprejurari.
Meze - varietate de aperitive
Ingrediente: anghinare 50% (anghinare, conservanti: acid benzoic, acid lactic), ulei de floarea-soarelui 25%, rosii uscate la soare 10% ( rosii uscate la soare, conservanti:dioxid de sulf), masline Kalamon 10%, otet (contine sulfiti), patrunjel, sare.
Dupa deschidere, pastrati la rece si consumati in 7 zile.
Cantitate: 270g, cantitate uscata 170g.
Producator:
Kontos, Grecia