Rețetă Năut în sos Curry cu Orez basmati
Ingrediente 3-4 portii:
- 1 ceapă albă mare
- 500g năut hidratat
- 1 conservă de roșii cubulețe (400g)
- 1 conservă de lapte de cocos (400ml)
- 100g spanac
- 1 lime
- 1 linguriță și jumătate de garam masala
- 1 lingură și jumătate de curry
- Sare și piper, după gust
- Orez
- Pita bread (aceasta e cumpărată direct)
- 1 linguriță unt ghee sau 20ml ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Într-o tigaie cu unt ghee sau ulei de măsline, adăugăm ceapa tăiată cubulețe. După ce devine sticloasă, adăugăm conserva de roșii cubulețe și amestecăm 3-4 minute. Apoi, punem 1 linguriță și jumătate de garam masala și 1 lingură și jumătate de curry, sare și piper, amestecăm 1-2 minute și adăugăm năutul.
2. După ce compoziția s-a omogenizat, adăugăm laptele de cocos și lăsăm să fiarbă ~10 minute, amestecând din când în când.
3. La final, adăugăm spanacul și stoarcem un sfert de lime.
4. Pentru orez, punem apă într-un vas (de două ori cantitatea de orez pe care dorim să o fierbem), adăugăm sare, iar când apa fierbe, adăugăm orezul și lăsăm să fiarbă la foc mic până se gătește.
5. La final, servim cu pita bread făcută în casă sau cumpărată.
Poftă bună! ❤