The Governor - Aurul lichid al grecilor

 • The Governor - Aurul lichid al grecilor Legendele grecești spun că măslinul a fost un dar al zeiței Atena pentru omenire. Primul măslin ar fi apărut în Grecia, ca urmare a conflictului între Poseidon, zeul mării și Atena, zeița războiului. Aceștia se luptau pentru puterea asupra orașului Atena, fiecare dintre ei dorind să-l guverneze.

  Oamenii au hotărât așadar, pentru departajare, fiecare dintre zei să ofere un dar inestimabil pentru a primi orașul în schimb. Poseidon și-a îndreptat arcul spre Acropole, iar săgeata trasă de el în stâncă a făcut ca apa proaspătă să izvorască din piatră.

  Însă Atena, în același loc a plantat un măslin, iar acesta a înflorit și a uimit pe toți cei din jur cu luciul și măiestria frunzelor sale.

  Aceasta este cea dintâi legendă a arborelui care avea să dea omenirii unul dintre cele mai prețioase și cele mai fine daruri: uleiul de măsline.

  The Governor - cel mai prețios ulei de măsline extravirgin

  Există diverse tipuri de ulei de măsline. Grecii apreciază fiecare tip în parte și îi oferă un loc de cinste în gastronomia lor. Însă, de departe, cel mai iubit și prețios ulei de măsline este uleiul extravirgin nefiltrat The Governor.

  The Governor - acest ulei de măsline cu totul special, este realizat din măsline culese manual, doar 2 zile pe an, atunci când specialiștii consideră că fructele ajung la cea mai mare concentrație de polifenoli.

  Acestea se culeg până să ajungă la maturitate, cât încă sunt crude. Măslinele din care se realizează acest ulei sunt măslinele Lianolia. Acestea provin din livezi care au copaci cu vârsta de peste 500 de ani. Livezi lăsate moștenire generație, după generație, odată cu pasiunea și dragostea strămoșească a grecilor producători de ulei de măsline.

  Care sunt secretele acestui ulei de o calitate incontestabilă?
   
  Ulei de masline extravirgin

  Uleiul de măsline The Governor - Premium, Limited Edition este primul ulei care a obținut eticheta de calitate, în conformitate cu standardele Uniunii Europene - Regulamentul UE 432 / 2012 care stabilește lista cu produsele alimentare permise spre a fi comercializate.

  The Governor și-a căpătat locul bine meritat în această listă datorită concentrației foarte mari de polifenoli (2377 mg / kg), care îl fac să fie unul dintre cele mai valoroase și sănătoase uleiuri de măsline din lume.

  Procedeul prin care se realizează acest ulei este secretul calității sale.

  Procesul tehnologic se desfășoară la temperaturi foarte scăzute, măslinele fiind presate la rece, la mai puțin de 24 de ore de la culegere. Întregul proces se desfășoară într-un mediu controlat, cu temperaturi între 17 - 21 grade Celsius.

  Pentru realizarea unui singur litru de ulei sunt necesare circa 12 kilograme de măsline. Acestea se presează la rece, tocmai pentru a menține polifenolii.

  The Governor este un ulei elitist, fiind cunoscut în întreaga lume pentru cea mai mare concentrație de polifenoli. Este realizat de către Familia Dafnis, familie care se află în posesia celor mai vechi livezi de măslini din Insula Corfu.

  Te-ai întrebat vreodată cum arată livezile din care sunt culese manual măslinele folosite pentru realizarea aurului lichid: uleiul de măsline The Governor?

  Iată aici colțul de rai în care George și Spyros, doi dintre cei mai pasionați oameni din Grecia, cu privire la uleiul de măsline, culeg anual alături de muncitorii lor măslinele care ajung să fie transformate în uleiul de măsline The Governor.
   

  Cel mai important factor de calitate a unui ulei de măsline: aciditatea - ce trebuie să știi despre ea?

  Aciditatea unui ulei de măsline îi demonstrează calitatea și autenticitatea. Un ulei de măsline extravirgin veritabil va avea mereu aciditatea cuprinsă între 0.01 și 0.8%. Iar uleiurile virgine vor avea o aciditate cuprinsă între 0.8 - 2%.

  Ei bine, The Governor, uleiul de măsline elitist al grecilor, are o aciditate de Maxim 0.3%. Aceasta este măsurată de autorități competente și reprezintă o garanție a calității acestui ulei.

  Uleiul de măsline The Governor este considerat de greci ca fiind un produs terapeutic. Are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră.

  Datorită derivaților de hidroxiprosol, care sunt cu 61% mai mari decât media UE, dar și datorită nivelului ridicat de oleochantal (957 mg. / kg. comparativ cu media de 135 mg. / kg.) acest ulei este declarat cel mai sănătos ulei de măsline.

  Iată principalele beneficii ale uleiului The Governor asupra sănătății

  - conținutul bogat în antioxidanți al uleiului The Governor asigură un puternic efect antiinflamator și neuroprotector, eliminând stresul oxidativ și scăzând șansa de a ne îmbolnăvi de boli cardiovasculare;
  - previne îmbătrânirea prematură și ajută organismul să își regenereze celulele;
  - are o concentrație mare de vitamine necesare întăririi sistemului imunitar: vitamina A și vitamina E, acizi grași, acizi linoleici etc.
   

  Acest ulei de măsline este nelipsit din dietele grecilor și din stilul de viață mediteranean. Iar acum te poți bucura și tu de beneficiile sale și de gustul său inconfundabil.

  Vei simți savoarea pură a măslinelor, aroma de măsline crude, proaspete, dar și gustul specific, un pic amărui al uleiului pur de măsline.

  De unde poți procura acest ulei, asigurându-te că este originial?

  Trebuie să știi neapărat un lucru despre acest tip de ulei.

  Mediteranea Gourmet este singurul distribuitor din România, prin parteneriat cu producătorii. Am menținut an de an o relație specială cu aceștia, iar ei ne-au încredințat loialitatea lor.
  Astfel, noi suntem unicul distribuitor din România, iar asta din 2 motive principale:

  - Uleiul Agoureleo (The Governor este Agoureleo elitist) este foarte scump, chiar și pentru producători, el necesitând circa 12 kg de măsline pentru 1 litru de ulei;
  - Mediteranea Gourmet este mai mult decât un magazin online cu produse și specialități grecești. Noi reprezentăm dragostea și pasiunea nemuritoare pentru aceste produse. Iar producătorii au apreciat acest lucru și ne-au confirmat an de an că vom rămâne unicul distribuitor The Governor în România.

  Așadar, dacă vrei să cumperi și tu acest ulei de-a dreptul special, bucură-te de oferta noastră!

  Cumpără uleiul de măsline extravirgin, nefiltrat, nerafinat - The Governor Premium Limited Edition de aici:

  The Governor Premium Limited Edition