Cimbrul este o renumita planta aromatica, cu o savoare bogata, si un excelent ulei esential. Este principalul element component al mierii cu cimbru, un produs grecesc foarte apreciat pentru proprietatile sale benefice. Conform mitologiei, zeii au luat lacrimile varsate de Elena din Troia in timpul razboiului troian si le-au transformat in cimbru. Proprietatile sale revitalizante erau recunoscute de soldatii romani, care foloseau cimbru pentru parfumarea bailor.
Proprietati-utilizari: Ca bautura, este folosit pentru a calma tusea si pentru a trata boli ale cavitatii bucale, stomacului si intestinelor. Acesta stimuleaza sistemul nervos si imbunatateste memoria.
Mod de preparare: Adaugati o lingurita de cimbru in 250 ml de apa fiarta. Lasati sa se infuzeze timp de 10 minute. Strecurati si beti infuzia, adaugand putina
miere. A se evita consumul excesiv.
In prepararea produselor culinare, este folosit pentru asezonarea mancarurilor din peste, carne si sosuri.
Adam Village detine certificare DIO si certificare de conformitate cu Sistemul de management al sigurantei alimentelor ISO 22000:2005.
Producator:
ADAM VILLAGE HERBS, Grecia
Andreea
Atat cimbrul, cat si oregano sunt foarte aromate. Numai bune pentru a da savoare preparatelor/ceaiurilor.