Trufele sunt ciuperci comestibile din familia Tuberaceae, genul Tuber. Datorita dificultatii in gasirea lor sunt numite si „diamantele pamantului”, fiind foarte scumpe. Trufele sunt considerate alimente de lux, fiind folosite numai la prepararea celor mai rafinate retete, in cele mai extravagante restaurante.
Trufele se dezvolta pe radacinile unor specii de arbori, cum ar fi: stejar, alun, pin, fag, dar si pe radacinile altor specii de arbori cu care formeaza, prin simbioza, organe specifice numite micorize. Prin intermediul micorizelor are loc schimbul de elemente nutritive dintre arbore si ciuperca. Planta aflata in simbioza cu trufa ii confera acesteia gustul, mirosul si culoarea specifica. Forma se datoreaza particularitatii terenului, in functie de moliciunea acestuia. Pe terenurile apartinand
Dryas Greek Truffle, trufele sunt cultivate alaturi de speciile de stejar pitic si ilice (stejar vesnic verde). Principalele specii de trufe cultivate sunt: trufe negre (Tuber melanosporum), trufe de vara (Tuber aestivum), trufe de toamna (Tuber brumale) si trufe albe (Tuber borchii, vitt.).
Trufele albe carpaccio este un produs rafinat, care cucereste prin imbinarea savorii placute a trufelor albe de primavara cu ulei de masline extra virgin.
Recomandari: Produsul poate fi servit alaturi de carne sau oua sau pentru asezonarea pastelor proaspete sau uscate.
Ingrediente: trufe albe de primavara (Tuber borchii, vit) 60%, ulei de masline extravirgin, sare, corector de aciditate acid citric), aroma.
Fara conservanti.
Dupa deschidere, a se pastra la rece si a se consuma intr-un termen de maxim 30 de zile.
Producator:
Dryas Greek Truffle, Grecia