Uleiul de măsline Agoureleo

 • Uleiul de măsline Agoureleo Medicamentul naturii, cultivat pe pământ grecesc
  Uleiul verde Agoureleo, cel mai valoros dintre uleiurile de măsline


  Obținut prin prima presare la rece a măslinelor înainte ca acestea să ajungă la maturitate, uleiul Agoureleo este o adevărată comoară pentru sănătate, datorită conținutului impresionant de antioxidanți și acizi grași polinesaturați, mononesaturați și saturați.

  Cea mai mică aciditate dintre toate uleiurile, cea mai mare valoare nutritivă

  Cu cât un ulei de măsline are aciditatea mai mică, cu atât beneficiile lui pentru sănătate sunt mai însemnate. Uleiul Agoureleo are mereu o aciditate mai mică de 0,8%, de cele mai multe ori sub 0,2%, în timp ce aciditatea uleiurile de măsline extravirgine variază între 0,8 și 1%.
   
  Singura sursă a celor mai puternice tipuri de antioxidanți

  Măslinele verzi sunt culese manual, direct din arbore și presate la rece la doar câteva ore după recoltare. Această metodă păstrează intacte calitățile măslinelor, printre care și două substanțe bioactive, „eleokantali” și „eleosini”, considerate de cercetători următorul medicament polivalent pe care îl vom regăsi în farmacii.

  Un adevărat elixir dăruit de zeii Greciei

  Stresul oxidativ este unul dintre factorii care conduc la apariția bolilor cardiovasculare, a cancerului și a îmbătrânirii premature a organismului. Antioxidanții uleiului Agoureleo protejează celule corpului de această degradare, acționând ca un neuroprotector și antiinflamator.
  Studiile arată că acest tip de ulei poate substitui ibuprofenul, poate reduce răspândirea anumitor tipuri de cancer și, atunci când este integrat în dieta zilnică, poate asigura longevitate.
  Spre deosebire de uleiul de măsline extravirgin, Uleiul verde Agoureleo are o concentrație mult mai mare de vitamine, minerale, polifenoli, acizi grași (în special acid oleic (O-9), acid  linoleic (Omega-6), alfa-linolenic (Omega-3) și arahidonic (C-6)) hidrocarburi (în special squalene), steroli (în special beta-sitosterol), alcooli și carotenoide ca: xantofile, carotene, licopen și beta-caroten (vitamina A). Acțiunea intens antioxidantă se datorează conținutului ridicat de tocoferoli, în special alfa-tocoferol (vitamina E) și polifenoli precum oleuropein, tirozol, hidroxitirozol, acid cafeic etc.
   
  Gust bogat, ușor picant, nuanță intensă de verde strălucitor

  Uleiul Agoureleo poate fi recunoscut după aroma fructată și condimentată, dar și după culoarea verde dată de concentrația mare de clorofilă. Este recomandat să-l consumi crud pentru a experimenta din plin savoarea specială și a beneficia de toate proprietățile unice. O felie proaspătă de pâine stropită cu ulei și presărată cu oregano este cea mai bună metodă de a-i pune în valoare gustul.

  Nu expiră și își păstrează caracteristicile fizico - chimice în timp

  Antioxidanții îi prelungesc viața. Abia după doi ani de la presare, uleiul începe să-și piardă aciditatea. Devine mai blând și mai dulce, transformându-se în ulei de măsline extravirgin și apoi virgin.


  Uleiurile de măsline Yanni`s Finest Agoureleo, marile câștigătoare la New York International Olive Oil Competition 2018

  Pe rafturile Mediteranea Gourmet, găsești doar ce-i mai bun pentru masa familiei tale. Dintre cele 1000 de uleiuri de măsline extra virgine care au participat anul acesta la New York International Olive Oil Competition, medalia de aur și de argint au revenit uleiurilor Yanni’s Finest Agoureleo pe care le găsești aici.